Fotografija: Zdravko Pavec i Dario Hrebak/ Foto: Deni Marčinković
Zdravko Pavec i Dario Hrebak/ Foto: Deni Marčinković

Hrebak: "Gradsku stipendiju dobit će svi studenti koji su se prijavili na natječaj"

Ukupan broj stipendista iz prijašnjih godina je 80, za što mjesečno iz proračuna izdvajamo 64 tisuće kuna. Dodamo li tom broju i novih 33 stipendista, dolazimo do brojke 113 studenta, kaže HrebakStipendiju Grada Bjelovara dobit će 33 studenta, točnije svi koji su se prijavili i ispunili tražene uvjete, rečeno je na današnjoj konferenciji za medije.

- Drugu godinu zaredom natječaj za gradske stipendije provodio se digitalnim putem, odnosno svaki student mogao se prijaviti iz svog doma. Također, zahvaljujući takvom procesu nitko se ne može upetljati, osim računala. Drugim riječima, sustav sam radi rang liste sukladno zadanim kriterijima, a ja do zadnjeg dana nisam znao tko će dobiti stipendiju. Unatoč tomu, ove godine odlučili smo stipendiji dodijeliti svima koji su se prijavili, jer nam se otvorila financijska mogućnost za to, pored ostalog kazao je gradonačelnik Dario Hrebak.

Grad stipendira 113 studenata

Dodao je i to da stipendija iznosi 800 kuna mjesečno, a svi koji su se prijavili, istu mogu koristiti do kraja redovnog ili izvanrednog studija. 

- Ukupan broj stipendista iz prijašnjih godina je 80, za što mjesečno iz proračuna izdvajamo 64 tisuće kuna. Dodamo li tom broju i novih 33 stipendista, dolazimo do brojke 113 studenta, koji će primati gradsku stipendiju te se mjesečni trošak penje na 90 tisuća kuna, poručio je Hrebak. 

Besplatna školarina za sportaše VUB-a

Recimo i to da Grad plaća školarinu studentima koji su kategorizirani sportaši, a studiraju na Veleučilištu u Bjelovaru. 

- U ovoj akademskoj godini imamo dva takva studenta, a ukupni iznos njihovih školarina je 18 tisuća kuna godišnje, zaključio je bjelovarski gradonačelnik. 

Inače, gradska stipendija je nepovratna za sve studente koji se po završetku studija zaposle na području Bjelovarsko-bilogorske županije ili su prvih šest mjeseci od završetka prijavljeni na Hrvatski zavod za zapošljavanje