Fotografija: Županija će svim studentima koji ostvare pravo, retroaktivno isplatiti sve mjesečne iznose/Foto: Nikolina Vuković Stipaničev/CROPIX (ilustracija)
Županija će svim studentima koji ostvare pravo, retroaktivno isplatiti sve mjesečne iznose/Foto: Nikolina Vuković Stipaničev/CROPIX (ilustracija)

Natječaj za županijske stipendije kasni zbog povećanja iznosa za studente medicine

Sukladno obećanju župana Marušića, studenti medicine od sad će primati stipendiju u iznosu od tri tisuće kuna, međutim novi Pravilnik prvo mora usvojiti Županijska skupština, poručuju iz BBŽBjelovarsko-bilogorska županija i ove akademske godine stipendirat će svoje studente, poručili su iz Službe ureda župana Marka Marušića. 

- S raspisivanjem natječaja će se kasniti jer se prethodno mora izmijeniti Pravilnik o stipendiranju studenata s područja BBŽ kako bi se, sukladno obećanju župana bjelovarsko-bilogorskog Marka Marušića, studentima medicine omogućila isplata 3.000 kuna stipendije mjesečno, poručuju iz županovog ureda.

Potvrda Županijske skupštine

Dodaju i to da izmijenjeni pravilnik treba usvojiti Županijska skupština, što će biti točka na idućoj sjednici skupštine koja će se održati u prosincu.

- Tek poslije toga moći će se raspisati natječaj za dodjelu stipendija. No, Županija će svim studentima koji ostvare pravo – retroaktivno isplatiti sve mjesečne iznose. Inače, mjesečna stipendija iznosi tisuću kuna, a za studente medicine bit će tri tisuće kuna, zaključili su iz BBŽ.