Fotografija: Stipendije Grada Bjelovara iznose 800 kuna mjesečno/Foto: Boris Kovačev/CROPIX (ilustracija)
Stipendije Grada Bjelovara iznose 800 kuna mjesečno/Foto: Boris Kovačev/CROPIX (ilustracija)

Grad Bjelovar i ove godine stipendira svoje studente. Evo detaljnih uputa...

Prijave je moguće izvršiti isključivo online putem i to na gradskoj web stranici. Grad trenutno stipendira 111 studenata, u mjesečnom iznosu od 800 kuna, poručuju iz Gradske upraveBjelovarski studenti i ove godine moći će se prijaviti za gradske stipendije.

Kako su potvrdili iz Grada, natječaj će biti otvoren danas, 29. listopada, a prijave se mogu podnijeti sve do 12. studenog. 

- Prijave je moguće izvršiti isključivo online i to na gradskoj web stranici. Grad trenutno stipendira 111 studenata, u mjesečnom iznosu od 800 kuna, a stipendije dobivaju kroz 10 mjeseci. Izuzetak su jedino studenti u prvoj godini primanja, kada se stipendije isplaćuju kroz sedam mjeseci, kazali su iz bjelovarske Gradske uprave. 

Redoviti i izvanredni studenti

Dodali su i to da broj novih stipendista određuje gradonačelnik i to nakon pristiglih prijava na natječaj. Što se uvjeta tiče, za gradsku stipendiju mogu se prijaviti svi redovni studenti preddiplomskih i diplomskih studija, koji imaju prebivalište na području Grada Bjelovara.

Nadalje, na natječaj se mogu prijaviti i izvanredni studenti, ali pod uvjetom da nisu u radnom odnosu i da im dohodak po članu obitelji ne prelazi iznos od četiri tisuće kuna mjesečno. Recimo i to da se stipendija može dodijeliti samo onim studentima, koji ne primaju stipendiju iz drugih izvora.

Rezultati natječaja

Kao što smo već rekli, natječaj se otvara sutra, a svi zainteresirani studenti prijavu mogu izvršiti OVDJE. Rezultati natječaja bit će objavljeni na oglasnoj ploči Grada Bjelovara u roku 30 dana od zaključivanja natječaja te na internet stranici Grada Bjelovara www.bjelovar.hr, na kojoj možete pronaći i detaljne upute za prijavu.