Fotografija: Medicinski tehničar Ivan Pokos upozorio je na neke, kako smatra, nelogičnosti kod postupaka kolege Darija Gazića /Foto: Privatni album/Foto: Privatni album
Galerija
Medicinski tehničar Ivan Pokos upozorio je na neke, kako smatra, nelogičnosti kod postupaka kolege Darija Gazića /Foto: Privatni album/Foto: Privatni album

Hitnjak Pokos: "Dario Gazić nas proziva za uhljebljivanje, njegov brat Mario bi to trebao osuditi"

"Bilo bi u redu da je predsjednik Komore medicinskih sestara, Mario Gazić, javno osudio bratovo ponašanje", smatra Ivan Pokos
BJELOVAR – Bura koja posljednjih tjedana neprestano puše u Zavodu za hitnu medicinu Bjelovarsko-bilogorske županije i dalje ne jenjava. Prošlotjedna Skupština medicinara BBŽ na kojoj se birao novi član Vijeća krovne Komore medicinskih sestara bila je povod za nove iskre i to ovoga puta među samim „hitnjacima“.

OVDJE se možete prisjetiti kako je bilo na samoj izbornoj skupštini, nakon koje je, podsjetimo, Dario Gazić, predsjednik županijske podružnice HZHM i medicinski tehničar u Zavodu BBŽ, upitan od naše strane tko je medijima slao anonimne poruke u kojima ga se optužuje za nepotizam, osobno prozvao dio kolega da to čine. Kazao nam je tada da mu dio kolega iz Zavoda i na poslu rade spačke, a to, upozorio je, očito rade jer su uhljebljeni i od ranije privilegirani. 

Reagiranje kolege

Upravo je taj objavljeni članak bio povod za reakciju jednog od kolega Darija Gazića koji se osvrnuo na njegove riječi.

<p>Na izbornu skupštinu došlo je 90ak medicinara, a za riječ su se javili Pokos i Vuković/Foto: MojPortal</p>

Na izbornu skupštinu došlo je 90ak medicinara, a za riječ su se javili Pokos i Vuković/Foto: MojPortal

- Gazić je rekao kako je dio djelatnika njegovog Zavoda uhljebljeno i kako mu rade spačke na poslu. Spomenuo je kako dio kolega ima privilegije, a spomenuo je i političke konotacije i politički revanšizam. Sve to bilo mi je dovoljno da odlučim javno razjasniti situaciju i da ispričam i drugu stranu priče – kazao je Ivan Pokos, također medicinski tehničar u spomenutom Zavodu. Prije svega je čestitao novoizabranoj članici u Vijeću Komore, Elviri Jukić izrazivši vjeru kako će ona zasigurno sve informacije s vrha u realnom vremenu prenositi na županijski nivo.

- Sretni smo jer ćemo sada imati informacije iz prve ruke, što dosad nismo imali. Vjerujem da će ona, za razliku od dosadašnjeg člana Vijeća, Bojana Bakića odmah svim djelatnicima prenositi informacije, te da ćemo ukratko, biti znatno informiraniji nego dosad – istaknuo je Pokos vrativši se na Gazićeve izjave.

Verbalni bijes

- Ako uzmemo u obzir da je Dario Gazić u sukobu s dijelom kolega zbog različitih tema, bilo bi zanimljivo pitati ga na koga je konkretno mislio da su uhljebi i da su privilegirani. U samom Zavodu ima 90-ak ljudi, a općenito prozivati nije korektno. Ispada da je u jednu ruku optužio sve svoje kolege s posla. Pitam ga stoga, je li mislio na kolege Darka Vukovića i mene koji smo se tada javili za riječ na izbornoj skupštini s konkretnim pitanjima, je li to možda kolegica Sendi Bosak, glavna sestra na čije mjesto on pretendira i pikira, je li to možda kolega Denis Šumbera, predsjednik Radničkog vijeća koji je Gazića smijenio na izborima nakon čega je od njega doživio svojevrsni verbalni bijes? Upravo nakon tog izbora, koji je bio otprilike prije godinu i pol, Gazić je izjavio da nema više povjerenja u svoje kolege te je promijenio svoje ponašanje prema svima – govori Pokos kojemu je, kaže, smiješno i uplitanje politike u Zavod kao zdravstvenu ustanovu.

Proslijeđena poruka

- Bilo bi zanimljivo čuti na što je i tu konkretno mislio jer ja osobno nisam niti u jednoj političkoj opciji, ne podupirem nikoga, liberal sam. Zapravo smatram da je cijela ta priča zamotana u celofan jer je sam Gazić, kako bi u narodu rekli „uhvaćen s prstima u pekmezu“. Zašto? Pa vrlo jednostavno za pojasniti. Nakon što sam dobio proslijeđenu poruku od jednog kolege kojeg Gazić u SMS-u moli da svoj glas dodjeli Bojanu Bakiću za člana Vijeća, pitao sam Darija što to izvodi i podsjetio ga da je on predsjednik županijske podružnice svih medicinara, ne samo jednog - priča Pokos pa nastavlja.

<p>Medicinski tehničar Ivan Pokos upozorio je na neke, kako smatra, nelogičnosti kod postupaka kolege Darija Gazića /Foto: Privatni album</p>

Medicinski tehničar Ivan Pokos upozorio je na neke, kako smatra, nelogičnosti kod postupaka kolege Darija Gazića /Foto: Privatni album

- Na to mi je hladno kazao: „Što se buniš, pa nisam ju tebi poslao?!". To mogu posvjedočiti kolege koji su nazočili tom razgovoru. I još ću napomenuti kako nije istina da je, kako on tvrdi, poslao tri poruke, već je samo u našem Zavodu čak petero zaposlenika dobilo takvu Gazićevu „SMS molbu“ – priča Pokos koji smatra kako bi Gazić trebao biti znatno moralniji, trebao bi biti potpuno nepristran i uzeti u obzir da je predsjednik podružnice koja ima čak oko tisuću medicinskih sestara.

<p>Prošlotjedna izborna skupština za novog člana u Vijeću Komore izvukla je kosture iz ormara/Foto: MojPortal</p>

Prošlotjedna izborna skupština za novog člana u Vijeću Komore izvukla je kosture iz ormara/Foto: MojPortal

- Stoga je apsolutno nedopustivo da navija za jednu osobu, odnosno Bakića koja je ujedno kum od Darijevog brata blizanca Marija, inače, predsjednika krovne Komore medicinskih sestara u Hrvatskoj - tvrdi Pokos.

Budući da je brat blizanac od Darija Gazića ujedno predsjednik krovne Komore medicinskih sestara, Mario Gazić, koji je ove godine, podsjetimo, imao također borbu karijere kada su ga pojedinci u Skupštini Komore pokušavali, a umalo i uspjeli, svrgnuti s pozicije predsjednika iste te Komore, naš je sugovornik Ivan Pokos komentirao i tu poveznicu.

Javna osuda

- Bilo bi u redu da je predsjednik Komore, Mario Gazić, javno osudio bratovo ponašanje jer ono nije u duhu demokratskih postupaka, kratko je kazao Pokos i vratio se na pojam osvećivanja.

- S obzirom da nas kolege proziva za revanšizam, bilo bi dobro da to pojasni jer ja bih prije rekao da bi se on nama mogao osvećivati zbog svega ovog u čemu je uhvaćen. Osobno tvrdim da ću sve njegove takve možebitne pokušaje odmah davati u medije, kao i da ću o svemu obavijestiti ravnateljicu Zavoda kao i župana Marka Marušića – zaključio je naposljetku Pokos.