Fotografija: Na izbornu skupštinu došlo je 90-ak medicinara/Foto: MojPortal
Galerija
Na izbornu skupštinu došlo je 90-ak medicinara/Foto: MojPortal

Elvira Jukić nova je predstavnica medicinara Bjelovarsko-bilogorske županije

Uoči izbora medijima su slane pozivnice s anonimnih brojeva da dođemo na izbornu skupštinu jer se očekuje pokušaj uhljebljivanja, nepotizma i sukoba interesa
BJELOVAR – Okupljenih 90-ak članova bjelovarsko-bilogorske Podružnice Hrvatske komore medicinskih sestara jučer je u bjelovarskom kinu izabralo novu predstavnicu županijskih medicinskih sestara i tehničara u krovnom Vijeću Hrvatske komore medicinskih sestara. Većim brojem glasova u drugom je krugu izabrana Elvira Jukić, dok su se za isto mjesto nadmetali još i dosadašnji član nacionalnog Vijeća Bojan Bakić iz Opće bolnice Bjelovar koji je ujedno s Jukić ušao u drugi krug izbora, Valentina Lazarević iz Doma zdravlja te Slavko Pavić iz Zavoda za hitnu medicinu.

Nepotizam i sukob interesa?

Dokaz da će izbori bili napeti i da će biti žustro bile su i brojne pozivnice s anonimnih brojeva da osobno prisustvujemo izboru jer se, kako nam je napisano u SMS porukama, očekuje pokušaj uhljebljivanja, nepotizma i sukoba interesa. Budući da se u anonimnim porukama spominjalo ime Darija Gazića, predsjednika županijske podružnice Komore, tražili smo za komentar.

<p>Bila su dva kruga glasanja/Foto: MojPortal</p>

Bila su dva kruga glasanja/Foto: MojPortal

-Sve je to politički potencirano. Zamjerili su mi tri privatno poslane poruke u kojima preferiram Bakića, što se uopće ne može nazvati lobiranjem. Nije mi žao što sam to učinio jer je Bakić izabrani član koji je razriješen Skupštinom, a ne svojom voljom ili istekom mandata. On je bio u mandatu Vijeća koje je Skupština razriješila zbog malverzacija koje nemaju nikakve veze s ovim slučajem. Tako da nije odradio taj mandat do kraja. Ujedno je i član izvršnog odbora naše podružnice – pojašnjava Gazić i dodaje kako je činjenica da je Bakić ujedno kum njegovog brata Marija, predsjednika krovne Komore medicinskih sestra, no ujedno je sposoban i to treba iskoristiti.

Političko osvećivanje

Dario Gazić je komentirao i tko bi mogao stajati iza anonimnih poruka poslanih medijima.

<p>Brojanje glasova/Foto: MojPortal</p>

Brojanje glasova/Foto: MojPortal

-Kažem vam da je to sve politički. To su ljudi iz mojeg Zavoda koji mi isto tako rade spačke na poslu zato što su uhljebljeni i ranije su imali privilegije. Očito se boje da ću im se politički osvećivati, ali to što rade nije nimalo u redu – kazao je Dario Gazić.

Izabrana Elvira Jukić zadovoljna je što je dobila većinu glasova na Skupštini.

Nedosatatak medicinskog kadra

-Drago mi je što sam izabrana u Vijeće, cilj mi je upoznati ljude s radom medicinskih sestara, unaprijediti njegu bolesnika, pogotovo sad, u covid-krizi. 18 godina radim kao odjelna sestra u Jedinici intenzivnog liječenja u Općoj bolnici Bjelovar tako da sam jako dobro upoznata s radom sestara i problemima s kojima se one susreću – istaknula je Jukić koja  glavnim problemima smatra nedostatak kadra i teške uvjete rada.

<p>Novoizabrana članica iz BBŽ u Vijeću krovne Komore medicinskih sestara/Foto: MojPortal</p>

Novoizabrana članica iz BBŽ u Vijeću krovne Komore medicinskih sestara/Foto: MojPortal

Dodajmo i kako njezino imenovanje još treba potvrditi Skupština krovne udruge.