Fotografija: Razgovarali smo s potencijalnom investitoru koji je do Gudovca potegnuo čak iz Zagreba. I to kako bi doznao sve o solarnim panelima koje zanimaju njegovog sina/Foto: Martina Čapo
Galerija
Razgovarali smo s potencijalnom investitoru koji je do Gudovca potegnuo čak iz Zagreba. I to kako bi doznao sve o solarnim panelima koje zanimaju njegovog sina/Foto: Martina Čapo

Gužva na štandu sa solarnim panelima: „Došao sam iz Zagreba i dogovorio posao za sina“

Sin će apsolutno ići u tu investiciju, jer ima u svojoj kući podno grijanje na struju pa će mu ovakva investicija dugoročno biti isplativa, kaže Davor Rašić kojega je 29. Jesenski sajam oduševioBJELOVAR – I u danima prije otvorenja 29. Jesenskog sajma u Gudovcu bilo je rečeno kako će se među izlagačima pronaći tvrtke koje se bave proizvodnjom alternativnih izvora energije. Uz to, rečeno je i kao će svi oni koji će htjeti moći doznati sve o solarnim panelima i njihovom postavljanju.

Da je to uistinu tako, ali i da na takvim izložbenim štandovima vlada pojačana gužva, uvjerili smo se i sami. Naime, razgovarali smo s Goranom Šfefanićem iz tvrtke Elektroinstalacije Štefanć koji je u Gudovac došao iz Pitomače i to po prvi put.

Velik interes

-Imamo jako puno upita, naročito je ljudima interesantno što je Vlada ukinula PDV na solarne panele, interesiraju se za ostale subvencije Fonda, spominju strahovito skuplju cijenu struje i naravno da mii tu vidimo priliku za nastup na tržištu, kazao nam je Štefanić dodavši kako se za postavljenja solarnih panela podjednako interesiraju fizičke osobe kao i tvrtke.

Foto: Martina Čapo
Foto: Martina Čapo

-Možda su tvrtke tu ponešto iskusnije, već su ranije u tome, tako da možemo reći da se sada najviše „obični ljudi“ interesiraju za nove opcije, žele uštedjeti i to dugoročno, kaže Goran kojeg smo upitali što njihova tvrtka sve može ponuditi kupcima.

-Apsolutno sve mogu dobiti od nas, kompletnu uslugu. Mi radimo i projektiranje, ishodimo dozvole i suglasnosti od HEP-a, provodimo mjerenja, zapravo sve što treba da naši kupci dobiju solarne elektrane sistemom „ključ u ruke“, a radimo po cijeloj Hrvatskoj, zaključio je Goran.

Grijanje na struju

Dok smo mi razgovarali s Goranom, njegov otac davao je informacije potencijalnom investitoru koji je do Gudovca potegnuo čak iz Zagreba. I to kako bi doznao sve o solarnim panelima koje zanimaju njegovog sina.

Foto: Martina Čapo
Foto: Martina Čapo

-Ovdje sam prvi put. Doveo me kolega kojemu je gudovački sajam već poznati jer redovito dolazi. Konkretno, zanimaju me solarni sustavi, paneli koje sin namjerava postaviti na svoju obiteljsku kuću u Zaprešiću. Apsolutno će ići u tu investiciju, a ovdje na sajmu sam uzeo sve potrebne kontakte, ali i osnovne informacije kako bih mu olakšao tu investiciju. On ima u svojoj kući podno grijanje na struju i svakako bi mu ovakva investicija dugoročno bila itekako isplativa, kazao nam je Davor Rašić kojega je 29. Jesenski sajam oduševio.

-Ugodno sam iznenađen. Imamo obiteljski ranč i ovdje sam na jednome mjestu pronašao neke stvari koje su mi bile potrebne. Konkretno, kosilica i slični asortiman. Svakako mi ovo nije posljednji put da sam ovdje, zaključio je Rašić.