Fotografija: Prijave na natječaj mogu se predati do 15. listopada 2023. godine u Gradskoj upravi Lipik/Foto: Compas
Prijave na natječaj mogu se predati do 15. listopada 2023. godine u Gradskoj upravi Lipik/Foto: Compas

Grad Lipik povećao stipendije: "Umjesto 66 eura mjesečno, studenti će primati 100 eura"

Prijave na natječaj mogu se predati do 15. listopada 2023. godine u Gradskoj upravi Lipik. Obrazac za prijavu, uvjetima i adresom dostupni su na službenim stranicama Gradske uprave LipikGrad Lipik je objavio javni natječaj za dodjelu studentskih stipendija za akademsku godinu 2023./2024. Ova inicijativa omogućuje svim redovnim studentima prve, druge, treće i četvrte godine studija, osim apsolvenata, da se prijave za stipendiju koja će im biti dodijeljena u mjesečnom iznosu, piše Compas.

Značajno povećanje iznosa

Novost u ovogodišnjem natječaju je značajno povećanje iznosa stipendija. Dosad su stipendije iznosile 66,36 eura mjesečno, no od slijedeće akademske godine 2023./2024., studenti će primati 100,00 eura mjesečno. Ovo povećanje odražava posvećenost Grada Lipika podršci obrazovanju i razumijevanju porasta troškova studiranja.

Pravo prijave na natječaj imaju studenti koji su državljani Republike Hrvatske, imaju status redovnog  studenta, imaju prebivalište na području Grada Lipika kontinuirano najmanje 3 godine od dana objave natječaja i koji nemaju zaključen ugovor o stipendiranju s drugim davateljima stipendija ili ne ostvaruju drugi oblik novčanog primanja koje ima obilježja stipendije studentskog kredita.

Stipendije se studentima odobravaju na osnovu sljedećih mjerila i kriterija: vrsta studija, uspjeh učenika/studenta u prethodnoj školskoj/akademskoj godini, godina studija, sudjelovanje na županijskom, državnom ili međudržavnom natjecanju i postignuti rezultati na tom natjecanju u prethodnoj školskoj /akademskoj godini, materijalni položaj, socijalni uvjeti, deficitarna zanimanja.

Prijave do 15. listopada

Prijave na natječaj mogu se predati do 15. listopada 2023. godine u Gradskoj upravi Lipik. Obrazac za prijavu, zajedno s potpunim tekstom natječaja, uvjetima i adresom na koju treba predati prijavu, dostupni su na službenim stranicama Gradske uprave Lipik, piše Compas.

Ova inicijativa Grada Lipika pruža značajnu podršku studentima na njihovom obrazovnom putu i doprinosi razvoju akademske zajednice u našem gradu.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!