Fotografija: Foto: Predrag Uskoković/Grad Daruvar, Dijana Puhalo/MojPortal.hr
Galerija
Foto: Predrag Uskoković/Grad Daruvar, Dijana Puhalo/MojPortal.hr

Grad Daruvar daje nove stipendije mladima: "Želimo da nam se vrate, odnosno ostanu u Daruvaru"

"Definitivno je to lijepa pomoć za učenike, studente i njihove roditelje", kazao je gradonačelnik Daruvara Damir LneničekGrad Daruvar objavio je natječaj za stipendiranje učenika i studenata Grada Daruvara za školsku/akademsku godinu 2023./2024. Učenici i studenti na natječaj se mogu prijaviti do 12. listopada.

Naime, Grad Daruvar će dodijeliti pet učeničkih i pet studentskih stipendija (za prijediplomski i diplomski studij) s iznosom mjesečno od 70,00 EUR za učenike, odnosno za studente 135,00 EUR.

Potrebno ispuniti uvjete

Pravo sudjelovanja na natječaju za dodjelu stipendije imaju učenici svih srednjih škola i redovni studenti prijediplomskih i diplomskih studija uz ispunjene sljedeće uvjete:

- da su državljani Republike Hrvatske,

- da imaju prebivalište na području Grada Daruvara najmanje 5 zadnjih godina,

- da ne primaju drugu učeničku i studentsku stipendiju ili kredit, odnosno ne ostvaruju druge prihode, osim prihoda od studentskog servisa,

- da nisu, osim opravdanih zdravstvenih razloga, ponavljali razred, odnosno godinu studija.

Obrazac prijave na natječaj, kao i sam tekst natječaja u kojem su navedeni dokumenti možete pogledati OVDJE, a sve dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona 633-323.

Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr
Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr

Gradonačelnik Damir Lneniček podsjetio je kako su stipendije postajale i ranije, no oni su povećali iznos.

Pomoć roditeljima

- Ono što je bitno jest da se na godišnjoj razini izdvaja gotovo 50 tisuća eura za učenike i studente. Definitivno je to lijepa pomoć za učenike, studente i njihove roditelje. S ciljem da nam se vrate, odnosno da ostanu u Daruvaru, kazao je gradonačelnik Lneniček.

Ujedno je dodao kako će uskoro biti raspisan i natječaj pokojne Daruvarčanke Slavice Rukavine koja je za mlade Daruvarčane ostavila pozamašno naslijedstvo.

- Nakon što potrošimo gradske stipendije, ide spomenuti oporučno ostavljen natječaj. Te se stipendije vraćaju, ali su beskamatne. Nije loša prilika za nekoga tko možda nije prošao na gradskim stipendijama, pojašnjava Lneniček.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!