Fotografija: Dobre vijesti za osnovnoškolce, ali i za učenike prvih razreda srednjih škola/Foto: Nikica Puhalo/MojPortl, Marko Miscevic/CROPIX, Goran Mehkek/CROPIX
Galerija
Dobre vijesti za osnovnoškolce, ali i za učenike prvih razreda srednjih škola/Foto: Nikica Puhalo/MojPortl, Marko Miscevic/CROPIX, Goran Mehkek/CROPIX

Nova gradska potpora: "Svakom učeniku koji upiše srednju školu u Daruvaru dajemo 150 eura"

Ukupno će Grad Daruvar za ovu novu potporu iz gradskog proračuna izdvojiti 45 tisuća eura. Potporu će već tradicionalno dobiti i osnovnoškolci i to u iznosu od 40 euraDARUVAR – Svi učenici koji upišu prvi razred srednje škole u Daruvaru mogu računati na 150 eura gradske potpore. Novost je to koju Grad Daruvar uvodi od ove jeseni.

Više informacija o vijesti koja će obradovati sve roditelje djece prvih razreda srednje škole, otkrio nam je gradonačelnik Damir Lneniček.

Dodatni motiv za upis

- Sukladno razgovorima s ravnateljicama naših srednjih škola i na tragu prakse u nekim drugim gradovima u okruženju, ovim potezom želimo privući djecu u naš Daruvar i u naše srednje škole koje su izvrsne. To nam pokazuje i činjenica da polovica djece koja polazi naše srednje škole nisu iz Daruvara već dolaze iz okruženja, pojašnjava gradonačelnik i dodaje kako se nada da će gradska potpora u iznosu od 150 eura biti dodatni motiv za upis djece u neke od srednjih škola u Daruvaru.

Osim toga, gradonačelnik očekuje da taj novac barem malo pomogne roditeljima u mnogobrojnim troškovima koji ih očekuju.

Gradonačelnik Damir Lneniček/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr
Gradonačelnik Damir Lneniček/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr

Ukupno će Grad Daruvar za ovu novu potporu iz gradskog proračuna izdvojiti 45 tisuća eura.

Osnovnoškolcima 40 eura

Dodajmo, potpore za osnovnoškolce nisu novost. I ove godine roditelji sve djece koji polaze osnovnu školu mogu računati na 40 eura.

- Počeli smo prije više godina, najprije s iznosom od 200 kuna, pa smo podignuli taj iznos na 300 kuna.  Sada on iznosi 40 eura. Svih 800-njak osnovnoškolaca, odnosno njihovi roditelji dobit će taj novac. Dobro će doći za nabavku radnog materijala i opreme, zaključuje Lneniček.

Podsjeća kako je potreba puno.


Foto: Marko Miscevic/CROPIX
Foto: Marko Miscevic/CROPIX

-U pripremi su i stipendije za iduću akademsku godinu, a osim naše gradske stipendije, tu je i stipendija naše pokojne sugrađanke Slavice Rukavine koja je ostavila značajna sredstva za stipendiranje naših učenika i studenata. Tako da nitko neće ostati zaboravljen, kazao je gradonačelnik.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku