Fotografija: Foto: Duje Klarić/CROPIX (ilustracija)
Foto: Duje Klarić/CROPIX (ilustracija)

Grad Garešnica budućim liječnicima plaća stan i daje novčanu nagradu od 3000 eura

Onome koji koristi gradski stan, Grad Garešnica u stopostotnom iznosu subvencionira troškove najamnine tog stanaLokalne sredine diljem Hrvatske na različite načine pokušavaju riješiti problem nedostatka liječnika. Osim većih stipendija za studente medicine, tu su i druge mjere, a jedna od najčešćih je da im se osigurava i stan, piše KruGarešnica.info.

Tako je i u Garešnici raspisan Javni poziv za liječnike te kroz jednu mjeru onome koji koristi gradski stan, Grad u stopostotnom iznosu subvencionira troškove najamnine tog stana.

Druga mjera, s ciljem privlačenja liječničkog kadra, odnosi se na novo zapošljavanje. Za one koji se prvi puta zaposle u garešničkoj ispostavi Doma zdravlja Bjelovarsko – bilogorske županije, u prvoj godini rada osigurana je i novčana nagrada. Može se isplatiti liječnicima koji su u trenutku prijave na Javni poziv zaposleni na području Grada Garešnice barem 6 mjeseci i uz uvjet da na području Grada Garešnice odrade ukupno najmanje 12 mjeseci. Nagrada u prvoj godini rada, u 2023. godini iznosi 3.000,00 eura po prijavitelju, piše KruGarešnica.info.

Dobijte informaciju odmah, pratite nas na Facebooku!