Fotografija: Potpisivanje ugovora s poduzetnicima/Foto: Grad Daruvar
Galerija
Potpisivanje ugovora s poduzetnicima/Foto: Grad Daruvar

Grad Daruvar potpisao ugovore s 8 poduzetnika: "Novac ću iskoristiti za nabavu opreme"

Svaki poticaj je dobro došao, a 10 tisuća kuna može pomoći nekome tko je tek počeo s poslovanjem - rekla nam je jedna od potpisnica ugovora Sanja ŽugerOsam poduzetnika s područja Daruvara potpisalo je danas u Velikoj vijećnici daruvarske gradske uprave ugovore o korištenju poticaja za zapošljavanje ukupne vrijednosti 80.000 kuna.

Riječ je o Programu poticanja poduzetništva na području Grada Daruvara u 2022. godini, i svaki od ovih osam poduzetnika dobit će potporu u visini od 10.000 kuna. Ugovore su danas potpisali Sanja Žuger, vlasnica obrta za zastupanje u osiguranju SEGURO, Marko Zakora, vlasnik turističke agencije M-KONZALTING, Daša Vašek, vlasnica obrta za frizerske usluge DAŠA, zatim Ratko Djedović, vlasnik obrta za taxi usluge TAXI DA, Danijela Mačinković Tišljarić, vlasnica obrta za administrativne usluge VIRTUALNI ASISTENT DMT, Vesna Ribić, vlasnica obiteljskog doma MA A VI, Nikola Buzdum, direktor tvrtke NOVOLINE DARUVAR d.o.o., koja se bavi proizvodnjom ostalih gotovih proizvoda od metala i Dalibor Mikeš, vlasnik tvrtke MIKY j.d.o.o za održavanje i popravak motornih vozila.

Foto: Grad Daruvar
Foto: Grad Daruvar

- Evo danas smo potpisali osam ugovora. Dio njih je za početak obavljanja registrirane djelatnosti, a dio za zapošljavanje djelatnika. Na prvi krug ovog našeg Javnog poziva, koji je bio do 16. lipnja, bilo je prijavljeno ukupno 16 poduzetnika. Njih osam zadovoljavalo je sve uvjete, troje ih nije ostvarilo pravo na poticaj, a pet prijava je odbijeno s obzirom na to da je bila nepotpuna dokumentacija. Tih petero poduzetnika mogu se naravno ponovo prijaviti - rekla nam je pročelnica za gospodarstvo Danica Cetin Pajer napominjući kako je ovaj Javni poziv nešto drugačiji od prijašnjih. 

Gradonačelnik Damir Lneniček i pročelnica za gospodarstvo Danica Cetin Pajer/Foto: Grad Daruvar
Gradonačelnik Damir Lneniček i pročelnica za gospodarstvo Danica Cetin Pajer/Foto: Grad Daruvar

Naime, prema njezinim riječima, iznos za novozaposlene osobe smanjio se s 15 na 10 tisuća kuna, dok se iznos za početak obavljanja registrirane djelatnosti povećao s 5 na 10 tisuća kuna. Isto tako, u sklopu ovog Programa predviđen je poticaj za tvrtke kojima je prema NKD-u glavna djelatnost IT sektor, programiranje, robotika itd. Takvih prijava, nažalost, ovaj put nije bilo iako poticaj za te djelatnosti iznosi 35.000 kuna. 

Foto: Grad Daruvar
Foto: Grad Daruvar

- Nadamo se da ćemo uskoro imati i takve prijave. Slijedeći krug je do 15. rujna 2022., a zadnji do 15. studenog. Sredstava u proračunu još ima, nisu potrošena. Po zadnjim izmjenama proračuna iznos predviđen za ove poticaje je 300.000 kuna - rekla nam je pročelnica Cetin Pajer. 

Jedna od potpisnica današnjeg ugovora je Sanja Žuger, koja se nakon 12 godina rada u jednoj osiguravajućoj kući, odlučila za privatni biznis i u travnju ove godine otvorila obrt za zastupanje u osiguranju SEGURO.

Sanja Žuger danas je potpisala ugovor/Foto: Grad Daruvar
Sanja Žuger danas je potpisala ugovor/Foto: Grad Daruvar

- Budući da od države nisam mogla dobiti poticaje za otvaranje obrta ili firme, prijavila sam se na ovaj poticaj od Grada Daruvara. On će mi definitivno pomoći u nabavi materijala i opreme kako bi ured mogao početi s poslovanjem. Izuzetno to cijenim jer je svaki poticaj dobro došao, a 10 tisuća kuna može pomoći nekome tko je tek počeo s poslovanjem - rekla nam je Sanja Žuger koja nam je otkrila kako svoj obrt planira dići s još dvoje ljudi jer očekuje da će biti puno posla.