Fotografija: Online sjednica bjelovarskog Gradskog vijeća/Foto: Screenshot
Galerija
Online sjednica bjelovarskog Gradskog vijeća/Foto: Screenshot

Bjelovar izglasao proračun od 276 milijuna kn, samo jedan SDP-ovac suzdržan

Između ostalih, donesene su odluke o uređenju Urbanističkog plana Turističke zone Veliko Korenovo, Programa mjera poticanja razvoja poduzetništva itd...Osim Nenada Nekvapila (SDP), koji je bio suzdržan, svi bjelovarski vijećnici dali su zeleno svijetlo za proračun Grada Bjelovara za 2021. godinu, težak 276 milijun kuna. Kao što nam je jučer potvrdio gradonačelnik, izvršeni proračun za ovu godinu trebao bi biti oko 187 milijuna kuna, što je svega tri milijuna manje u odnosu na prošlu, rekordu godinu. Također, na sjednici Gradskog vijeća u utorak se moglo čuti i da izvorni proračun za ovu godinu iznosi oko 102 milijuna kuna, odnosno 9 milijuna kuna manje nego lani.

Također, moglo se čuti da Grad Bjelovar ima potraživanja od države u iznosu od oko 10 milijuna kuna, koje je Grad platio za provedbu europskih projekata.

- Ovaj novac na gradski račun svakako će stići, ali znamo da je riječ o dugotrajnoj proceduri. Stoga ćemo se kratkoročno zadužiti kako bi održali likvidnost Grada. Ako uzmemo u obzir sve mjere koje smo donijeli kako bi pomogli našim poduzetnicima i tako ublažili situaciju oko korona virusa, ovom godinom više smo nego zadovoljni - poručio je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.

Pored navedenog, na dnevnom redu našlo se još dvadesetak točaka, kojima su, između ostalih, donesene odluke o uređenju Urbanističkog plana Turističke zone Veliko Korenovo, Programa mjera poticanja razvoja poduzetništva, popisu nekretnina za prodaju po povlaštenoj kupoprodajnoj cijeni, utvrđivanju mjerila za sudjelovanje roditelja – korisnika usluga u cijeni programa Dječjeg vrtića Bjelovar te mnoge druge. 

Dario Hrebak, gradonačelnik Bjelovara/Foto: Nikica Puhalo
Dario Hrebak, gradonačelnik Bjelovara/Foto: Nikica Puhalo