Fotografija: U Garešnici se nadaju nastavku projekta/ Foto: KruGarešnica.info
U Garešnici se nadaju nastavku projekta/ Foto: KruGarešnica.info

Brigu o 186 starijih osoba u Garešnici vodit će 31 žena: "Nadamo se nastavku projekta"

Nadamo se da ćemo nakon 21. lipnja, do kada ova faza traje, imati trajno rješenje. Prema najavama koje imamo, idući projekt trebao bi trajati tri godine, kazao je BilandžijaU garešničkom Centru za posjetitelje održana je početna konferencija projekta Zaželi – „Nikad nije kasno – faza 3“. Provodi ga Grad Garešnica u suradnji s partnerima Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Područnim uredom Bjelovar i Centrom za socijalnu skrb Garešnica, a predstavila ga je voditeljica projekta Suzana Karre, piše KruGarešnica.info.

- Ugovor za dodjelu bespovratnih sredstava potpisan je u lipnju prošle godine. Projekt je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda. Svrha projekta je omogućiti pristup zapošljavanju i tržištu rada ženama pripadnicama ranjivih skupina. Nadalje, projektom se želi unaprijediti radni potencijal teže zapošljivih žena, kao i žena s nižom razinom obrazovanja, pored ostalog kazala je Karre.

Nada u nastavak projekta

Zadovoljstvo realizacijom treće faze projekta iskazao je i gradonačelnik Josip Bilandžija. 

- Riječ je o nastavku našeg projekta, koji ima izuzetno veliki benefit. Pored zapošljavanja žena, projekt omoguće skrb nad 186 osoba na području Garešnice, kojima je ta pomoć prijeko potreba. Ukupna vrijednost projekta iznosi oko 200 tisuća eura. Nadamo se da ćemo nakon 21. lipnja, do kada ova faza traje, imati trajno rješenje. Prema najavama koje imamo, idući projekt trebao bi trajati tri godine, poručio je Bilandžija.

Inače, u projektu je zaposlena 31 žena. Njihov zadatak je pružati potporu i podršku starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju. Svaka žena vodi brigu o šest korisnika, a jedna od njih je i Nikolina Dušek iz Garešnice.

Druženje i izvan posla

- Iste korisnike koje sam imala u prošloj fazi dobila sam i sada, što dokazuje da smo se lijepo saživjeli. Družili smo se i mimo posla. Korisnicima je najpotrebnija komunikacija, odnosno društveni dio. Njihove potrebe su različite, nekome je važnija dostava, a nekima čišćenje. Koliko smo mi potrebni njima, toliko je nama potreban posao, zato je višestruko vrijedan, poručila je za KruGarešnica.info Nikolina Dušek.

Za kraj, recimo kako se projekt provodi u skladu s europskim i nacionalnim preporukama o unaprjeđenju položaja žena na tržištu rada te prevenciji prerane institucionalizacije starijih i nemoćnih osoba.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!