Fotografija: Foto: Udruga Lipa
Galerija
Foto: Udruga Lipa

Gareščani i Kutinjani brali gljive, učili o povijesti Moslavine i guštali u šumskim delicijama

Kutinski gljivari su na Moslavačkoj gori organizirali svoju tradicionalnu proljetnu gljivarijadu, što je bila izvrsna prigoda za skupljanje šumskih plodova, ali i za učenjeČlanovi garešničkog Društva za proučavanje povijesti, kulture i prirodnih ljepota Moslavine „Lipa“ ovih su dana skoknuli do Jamaričkog Brda, na druženje s kolegama iz Gljivarskog društva „Ivan Focht“. Kutinski gljivari su na Moslavačkoj gori organizirali svoju tradicionalnu proljetnu gljivarijadu, što je bila izvrsna prigoda za skupljanje šumskih plodova, ali i za učenje.

Učenje o gljivama

- Prijepodne smo proveli u potrazi za gljivama koje smo nakon povratka u lugarnicu poslagali na stol kako bi predsjednik Gljivarskog društva i naš glavni determinator svaku od njih imenovao i otkrio nam osnovne podatke o njoj – ispričala nam je članica „Lipe“ Manuela Najman.

Povijest Moslavine

Za dodatnu edukaciju pobrinuo se predsjednik „Lipe“ Vlado Glogovski koji je okupljenima održao zanimljivo predavanje o povijesti Moslavine.

Druženje je nastavljeno uz guštanje u vojničkom grahu te finim kolačima koje su pripremile vrijedne kutinske gljivarice.

Pravo bogatstvo krije Moslavačka gora/Foto: Udruga Lipa
Pravo bogatstvo krije Moslavačka gora/Foto: Udruga Lipa
Foto: Udruga Lipa
Foto: Udruga Lipa
Foto: Udruga Lipa
Foto: Udruga Lipa

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku TikToku!