Fotografija: Izrazito opasne zamke/Foto: Čitatelj
Izrazito opasne zamke/Foto: Čitatelj

Policija o opasnim zamkama na Moslavačkoj gori: "Provodimo intenzivnu istragu..."

Ne treba ni govoriti kako se radi o izuzetnoj opasnosti za sve koji prolaze šumom, naročito bicikliste ili vozače quadova koji zbog ovih zamki mogu teško stradati, pa čak i poginutiU šumi na Moslavačkoj gori pojavile su se zamke od armaturnog željeza. Na to u više grupa na društvenim mrežama upozoravaju gljivari, planinari i svi ljubitelji prirode, kao što smo već pisali OVDJE

Ne treba ni govoriti kako se radi o izuzetnoj opasnosti za sve koji prolaze šumom, naročito bicikliste, jahače ili vozače quadova koji zbog ovih zamki mogu teško stradati, pa čak i poginuti.

Podnijet će prijave

Zbog toga smo postavili pitanje PU bjelovarsko-bilogorskoj rade li na ovom slučaju te jesu li otkrili počinitelje. 

- Izvješćujemo vas da smo po saznanjima o navedenom događaju, 4. lipnja 2024. godine započeli s kriminalističkim istraživanjem na području Policijske postaje Čazma. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, ukoliko se utvrde neke od kažnjivih radnji podnijet će se adekvatna prijava. U sklopu kriminalističkog istraživanja obavljaju se i obavijesni razgovori te poduzimaju sve ostale mjere i radnje. S obzirom na interes medija, nakon dovršetka kriminalističkog istraživanja izvijestit ćemo javnost priopćenjem - kratko su nam kazali u policiji.

Moguće ozbiljne ozljede

-  Ovo je izrazito opasan čin! Dovoljno je razmisliti što se može dogoditi samo običnom beraču gljiva ili šetaču, planinaru (kao nedavno na varaždinskom području - vrh Čevo), ako stane cipelom na ovako nešto. Ozbiljna ozljeda. Nisam iz te branše, no pretpostavljam što će biti s konjima koji stanu kopitom na ovako nešto, a potom i s jahačem koji je u tom trenutku na konju. O nekakvim vozilima kao što su cross motocikli, quad-ovi i sl., da ne govorim. Lako za probušene gume, a što je u slučaju prevrtanja tih vozila s vozačima? Ovdje govorimo o potencijalnom kaznenom djelu "Dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom" - ispričao nam je ranije Kristijan Čikor, predsjednik HPD-a Garjevica iz Čazme. 

Svi se nadaju da se ovakvo djelo neće ponavljati, ističu da je Moslavačka gora dijelom Park prirode, a želja je i da se što prije otkriju počinitelji ovog veoma opasnog kaznenog djela. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!