Fotografija: Fran Grgić ima 23 godine, studira pravo i želja mu je aktivirati mlade u Daruvaru/Foto: Privatni album
Galerija
Fran Grgić ima 23 godine, studira pravo i želja mu je aktivirati mlade u Daruvaru/Foto: Privatni album

Fran Grgić na čelu je Savjeta mladih: "Želim unaprijediti položaj vršnjaka u Daruvaru"

"Mladi su dugo nezainteresirani za kulturno – umjetničko, sportsko i političko djelovanje. Najpotrebnija je želja za promjenom, a mi ćemo se potruditi da se vide i rezultati rada", ističe GrgićDARUVAR - U Velikoj vijećnici daruvarske Gradske uprave održana je konstituirajuća sjednica Gradskog savjeta mladih Grada Daruvara.

Inače, Gradski savjet mladih je savjetodavno tijelo Gradskog vijeća Grada Daruvara i osniva se s ciljem aktivnog uključivanja mladih u javni život Grada Daruvara.

Savjet se sastoji od sedam članova i zamjenika članova, a djelovat će u mandatu od tri godine. Za predsjednika Savjeta izabran je Fran Grgić, a za zamjenicu Antonia Šepl.

Aktivan od srednje škole

Koliko je zadovoljan novom funkcijom, ali i što sve namjerava napraviti kako bi mladima na području Daruvara bilo bolje upitali smo novoizabranog predsjednika Savjeta mladih Frana Grgića, inače 23-godišnjeg studenta prava.

Konstituirajuća sjednica Savjeta mladih u Daruvaru/Foto: Grad Daruvar
Konstituirajuća sjednica Savjeta mladih u Daruvaru/Foto: Grad Daruvar

-Sretan sam što sam izabran na ovu funkciju i što sam uopće pozvat u savjet mladih. Još od početka srednje škole ja sam zainteresiran za djelovanje na tom području, za uključivanje u razne udruge, aktivnosti, u vijeće učenika itd. Na kraju, upisao sam pravo jer sam zainteresiran za rad s ljudima i javna djelovanja. Drago mi je što sam dobio priliku da na još jednoj razini pokažem što želim i što bih volio da se promjeni. U svakom slučaju želju i volju imam, ističe Fran Grgić koji vjeruje da će uspjeti napravit nešto korisno. Naravno, uz pomoć još šestero mladih kolega koji su s njim u Savjetu mladih.

Položaj mladih

-Ti su mladi ljudi s istim željama i ambicijama došli u savjet. Na jučer održanoj konstituirajućoj sjednici Gradskog savjeta mladih Grada Daruvara shvatili smo da smo svi zainteresirani da unaprijedimo položaj, aktivnosti i interes mladih na području svoga grada. Što se tiče konkretnih pomaka u kojem ćemo djelovati, sjest ćemo za stol i usuglasiti naše ciljeve i tek tada s njima izaći u javnost, kaže Fran koji vjeruje da će kroz mjesec dana donijeti svoj plan i program rada, kao i financijski plan. Potom namjeravaju kontaktirati medije.

-Ne bih iznosio svoje privatne želje, ja sam samo na funkciji prvi među nas sedam jednakih, skroman je Fran koji se veseli radu u Savjetu mladih.

-Ono što mi se čini da je većina mojih vršnjaka dugo nezainteresirana za djelovanje u kulturno – umjetničkom, sportskom, pa i političkom djelovanju za dobrobit i boljitak grada. Mislim da je najpotrebnija želja kod mladih da nešto promjene, a mi ćemo se istinski potruditi da se i vide rezultati našeg rada, zaključio je Grgić.