Fotografija: Stravične slike s mjesta nesreće/Foto: CROPIX
Galerija
Stravične slike s mjesta nesreće/Foto: CROPIX

Evo kako se obitelj migranata našla u vlaku: "Ukrcali smo se da napustimo Hrvatsku..."

U Hrvatsku su ušli preko Save iz BiH, te ih je uhvatila policija u Slavonskom Brodu. Uhićeni su, te su dobili tzv. rješenje o povratkuIranski migranti koji su se našli u vlaku smrti broj 2506, u kompoziciju su ušli u Slavonskom Brodu u 19.37 sati, odnosno koju minutu kasnije, jer je vlak bio u kašnjenju. Nisu bili slijepi putnici u teretnom vlaku, već su uredno ušli u putnički s kupljenim kartama, piše Jutarnji list.

Nesreća iz zraka/Foto: CROPIX
Nesreća iz zraka/Foto: CROPIX

U Republiku Hrvatsku ušli su preko Save iz BiH, te ih je uhvatila policija u Slavonskom Brodu. Uhićeni su, te su dobili tzv. rješenje o povratku, dokument kojim im se nalaže napustiti Republiku Hrvatsku u roku od sedam dana. Ukrcali su se na vlak u namjeri da je napuste. U tome nisu uspjeli, samo sati i pol kasnije došlo je do tragedije.

Morali napustiti zemlju

Sve ovo ispričali su za Jutarnji migranti iz druge skupine, njihovi rođaci koji zajedno s njima putuju iz Irana, i sada čekaju informacije o njihovom stanju ispred bolnice u Novoj Gradiški. Oni su također ušli ilegalno u RH, te su prošli postupak kao njihovi rođaci, odnosno, također su dobili policijsko rješenje o napuštanju RH u roku od sedam dana.

Poznanici stradalih/Foto: Nenad Opacak/CROPIX
Poznanici stradalih/Foto: Nenad Opacak/CROPIX

Razdvojili su se u četvrtak, kada su putovali iz Srbije u BiH. Da nisu, i oni bi upali u vlak. U bolnici u Novoj Gradiški su majka i otac dvoje djece koja su završila u bolnici u Slavonskom Brodu. Srećom, svi su prošli s lakšim ozljedama, te bi se obitelj uskoro trebala spojiti.

Djeca su im lakše ozlijeđena, te su puštena iz bolnice u Slavonskom Brodu. U ovom trenutku su djeca na putu iz Slavonskog Broda u Novu Gradišku gdje će se spojiti s obitelji, piše Jutarnji list.

Foto: Tomislav Kristo/CROPIX
Foto: Tomislav Kristo/CROPIX
Foto: Tomislav Kristo/CROPIX
Foto: Tomislav Kristo/CROPIX

Podsjetimo, tri su osobe poginule, a 11 ih je ozlijeđeno u stravičnom sudaru vlakova koji se dogodio jučer oko 21.30 sat u blizini mjesta Rajić kod Novske, o čemu smo ranije pisali OVDJE.

Tri osobe koje su završile u Slavonskom Brodu mlađe su životne dobi. Ravnatelj Opće bolnice, dr. Josip Samardžić, potvrdio je za Jutarnji list da su dvojica maloljetnika, jedan je mlađi punoljetnik, te da su se svi izjasnici da su Iranci, dvojica imaju isto prezime, no jesu li u rodu, može se tek nagađati.

Foto: CROPIX
Foto: CROPIX