Fotografija: Prizor s mjesta nesreće je stravičan/Foto: HGSS
Galerija
Prizor s mjesta nesreće je stravičan/Foto: HGSS

Troje poginulih i 11 ozlijeđenih u sudaru vlakova kod Novske: "Ovako nešto nismo vidjeli..."

Kako neslužbeno doznajemo, poginuli su državljani Hrvatske, dok je među ozlijeđenima više stranaca, državljana IranaTri su osobe poginule, a 11 ih je ozlijeđeno u stravičnoj nesreći koja se dogodila jučer oko 21.30 sati u blizini mjesta Rajić kod Novske.

Prema neslužbenim informacijama, do nesreće je došlo kada je putnički vlak, koji je prometovao na relaciji Vinkovci - Novska naletio na teretni vlak koji je bio zaustavljen. Udarac je bio toliko silovit da su vagoni putničkog vlaka iskočili s tračnica.

Sve žurne službe su cijelu noć bile na terenu/Foto: HGSS
Sve žurne službe su cijelu noć bile na terenu/Foto: HGSS

Nakon dojave o nesreći na teren su izašle sve žurne službe od policije, Hitne pomoći, vatrogasaca, HGSS-a... 

Mjesto nesreće sinoć je obišao i premijer Andrej Plenković s ministrima koji je rekao da se radi o nesreću kakvu ljudi dosad nisu vidjeli.

- Nekoliko ozlijeđenih osoba su hrvatski državljani, a nekoliko stranih. Podaci o njima mogu se dobiti od Crvenog križa u Novskoj. Trenutno je hospitalizirano 11 osoba, od kojih je sedam u bolnici u Novog Gradiški, tri u Slavonskom Brodu i jedna u Pakracu - rekao je sinoć u izjavi za medije premijer Plenković.

Zajedno sa vatrogascima, policijom i djelatnicima HMP na terenu u selu Rajić pored Novske je 20 pripadnika HGSS-a iz Stanica Novska i Slavonski Brod/Foto: HGSS
Zajedno sa vatrogascima, policijom i djelatnicima HMP na terenu u selu Rajić pored Novske je 20 pripadnika HGSS-a iz Stanica Novska i Slavonski Brod/Foto: HGSS

Kako neslužbeno doznajemo, poginuli su državljani Hrvatske, dok je među ozlijeđenima više stranaca, državljana Irana.

Isto tako doznajemo da je među poginulima iskusni strojovođa HŽ-a koji je uskoro trebao ići u mirovinu. Putnički vlak tzv. Mađarac navodno se zabio u teretni vlak zbog problema s kočnicama, ali ta informacija još nije službeno potvrđena jer istraga nije završena. Isto tako, nije povrđena ni informacija koja se kasno sinoć pojavila u nekim medijima da je putnički vlak vozio velikom brzinom, odnosno više od 100 kilometara na sat. 

Točan uzrok nesreće bit će poznat nakon očevida koji još uvijek traje.