Fotografija: Ovako sada izgleda gradski stadion u Bjelovaru/Foto:Deni Marčinković
Ovako sada izgleda gradski stadion u Bjelovaru/Foto:Deni Marčinković

Državna komisija poništila natječaj za gradnju stadiona. Grad Bjelovar poručuje: Ipak će se graditi

Nakon sastanka sa stručnim službama Grada koje provode postupke javne nabave, dogovoreno je da se započne s novim postupkom već sljedećega tjednaDržavna komisija za postupke javne nabave proteklog petka na svojim je stranicama objavila Odluku o poništenju odluke o odabiru izvođača radova na izgradnji nogometnog stadiona u Bjelovaru. Također u svom rješenju Komisija nalaže Gradu Bjelovaru da zajednici ponuditelja, odnosno Hidroregulaciji  i Radniku Križevci, nadoknadi troškove žalbenog postupka u iznosu od 45 tisuća kuna. 

Utrošena sredstva

Na spomenutu odluku prva je reagirala Danijela Hajdinak Prihić, iz stranke Centar, koja je pozvala gradonačelnika Darija Hrebaka da građanima pojasni novonastalu situaciju zbog transparentnosti cijelog postupka. Danijela Hajdinak Prihić u svom priopćenju podsjeća da je projekt stadiona nekoliko puta projektiran, te da su utrošena značajna proračunska sredstva za projektiranje, preprojektiranje postojećeg projekta, a nakon toga i projektiranje potpuno novog rješenja.

"Temeljem provedenog postupka javne nabave za izgradnju nogometnog stadiona u 1. fazi grad Bjelovar je u studenom donio Odluku o odabiru izvođača. Odabrana tvrtka je odustala od ponude, te je grad sukladno natječajnoj dokumentaciji trebao pristupiti naplati bankarske garancije za ozbiljnost ponude. Nakon toga grad donosi novu Odluku o odabiru te odabire zajednicu ponuditelja, ali jedan od neodabranih ponuditelja ulaže žalbu DKOM-u", stoji, između ostalog, u priopćenju kojeg potpisuje Danijela Hajdinjak Prihić.

Neće pokretati spor

Nije dugo trebalo čekati na reakciju iz Gradske uprave koja poručuje da iako je Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave poništila natječaj za izgradnju novog bjelovarskog stadiona, stadion će se ipak graditi.

"Grad Bjelovar će poštovati Odluku Državne komisije te neće osporavati predmetno rješenje i pokretati upravni spor jer je ionako već previše vremena izgubljeno oko rješavanja dokumentacije. 

Također, Grad i dalje planira graditi novi stadion te smatramo važnim da se što prije pokrene novi postupak javne nabave. Nakon današnjega sastanka sa stručnim službama Grada koje provode postupke javne nabave, dogovoreno je da se započne s novim postupkom već sljedećega tjedna.

Procjenjujemo da postupak javne nabave neće trajati više od dva mjeseca te, ukoliko neće biti novih žalbi, i dalje planiramo završetak gradnje stadiona u 2022. Godini", piše u priopćenju bjelovarske Gradske uprave.

Pogledajte kako bi trebao izgledati novi stadion u Bjelovaru: