Fotografija: Igor Brajdić, zamjenik gradonačelnika Bjelovara
Igor Brajdić, zamjenik gradonačelnika Bjelovara

Bjelovar dobiva osvijetljenu šetnicu uz nasip s biciklističkom stazom

"Ovaj dio grada u samo tri godine postao je zahvaljujući nizu realiziranih projekata urbano predgrađe Bjelovara", poručio je zamjenik gradonačelnika Bjelovara Igor BrajdićProjekt zelene šetnice po nasipu Bjelovacke, od Slavonske ceste kod rotora, pokraj Lidla do Luga, spominje se sigurno 20-ak godina, no do sada se ništa po tome pitanju, nažalost, nije napravilo.

Šetnicom dugom 2,3 kilometra spojila bi se dva dijela grada, a Bjelovarčani bi uživali u opuštenoj šetnji prirodom uz rijeku. Grad planira u suradnji s Hrvatskim vodama na proljeće očistiti i urediti korito rijeke od rotora u Brezovcu preko Slavonske ceste, do križanja s istočnom obilaznicom gdje završava Radničko naselje, u dužini od gotovo tri kilometra. Nakon toga za čišćenje bi ostao još jedan kilometar korita rijeke, a taj posao će se uskladiti s početkom izgradnje šetnice.

Bjelovar će tako dobiti šetnicu s klupama, rasvjetom i pješačko-biciklističkom stazom, bit će to i mjesto na koje možete ponijeti dekicu, odmoriti i uživati u ljepotama krajolika. No, prije svega Grad treba riješiti manjim dijelom imovinsko-pravne odnose te projektnu dokumentaciju kako bi na jesen ove godine sve bilo spremno za početak izgradnje šetnice.

- Ovaj dio grada u samo tri godine postao je urbano predgrađe Bjelovara, od uređenog Radničkog naselja, Mlinovca i Vidikovca, izgradnje rotora i nastavka istočne obilaznice, otvaranja McDonald'sa i uređenja Pakračke ceste do energetske obnove dječjeg vrtića i izgradnje malonogometnoga  igrališta te izgradnje nove mreže odvodnje u Ždralovima - zaključuje Igor Brajdić, zamjenik gradonačelnika.