Fotografija: Predstavljanje knjiga u Narodnoj knjižnici Petar Preradović Bjelovar uvijek okupi veći broj građana/Bjelovarska knjižnica
Galerija
Predstavljanje knjiga u Narodnoj knjižnici Petar Preradović Bjelovar uvijek okupi veći broj građana/Bjelovarska knjižnica

Dođite u bjelovarsku knjižnicu: "U goste nam dolazi hrvatski književnik iz BiH Anto Stanić"

Stanić je inicijator i pokrovitelj brojnih kulturnih manifestacija u Kreševu i cijeloj BiH. Inicirao je i utemeljenje Književne zaklade/fondacije „Fra Grgo Martić"BJELOVAR – Nakon što su jučer svečanim otvorenjem Izložbe likovnih radova bjelovarskih osnovnoškolaca u Gradskom muzeju, otvorili bjelovarsku manifestaciju Pisanicom do Uskrsa, iz Grada Bjelovara pozivaju sve sugrađane da sutra, u četvrtak, 14. travnja 2022., s početkom u 19 sati dođu na Studijski odjel Narodne knjižnice "Petar Preradović".

Povod je gostovanje hrvatskog književnika iz Bosne i Hercegovine, Ante Stanića.

Dođite sutra u 19 sati u bjelovarsku knjižnicu/Foto: Grad Bjelovar
Dođite sutra u 19 sati u bjelovarsku knjižnicu/Foto: Grad Bjelovar

- Stanić je objavio više od trideset djela, najviše knjiga poezije, ali i nekoliko romana. Kao uspješan poduzetnik, napisao je obiteljsku monografiju pod nazivom Stanić - poduzetnička obitelj iz Kreševa.

Zaklada „Fra Grgo Martić"

Inicijator je i pokrovitelj brojnih drugih kulturnih manifestacija u Kreševu i u cijeloj BiH. Kao pokrovitelj mnogih kulturnih manifestacija u BiH inicirao je i utemeljenje Književne zaklade/fondacije „Fra Grgo Martić".

Član je različitih književnih udruga kao što je Društvo hrvatskih književnika Herceg-Bosne, a od 2013. godine je i član Društva pisaca BiH, poručuju iz Grada Bjelovara.

Uz Grad, organizator ovog događanja je i Matica hrvatska te Narodna knjižnica "Petar Preradović" Bjelovar.