Fotografija: Lee Miller/Foto: Promo
Lee Miller/Foto: Promo

U bjelovarskoj knjižnici večeras pogledajte dokumentarni film "Sylvia Plath: Pod staklenim zvonom"

Broj sudionika ograničen, pa molimo sve zainteresirane da svoj dolazak potvrde na mail: odrasli@knjiznica-bjelovar.hr ili na broj: 243 - 065. Za dolazak nije potrebna Covid potvrda, kažu iz knjižnice



Povodom Međunarodnog dana žena, večeras će se u 19 sati na Studijskom odjelu Narodne knjižnice Petar Preradović Bjelovar održati projekcija dokumentarnog filma: Sylvia Plath: Pod staklenim zvonom, redateljice Teresae Griffiths.

Prava žena 

- Udahnuvši život „čudnom sparnom ljetu“ 1953., film Sylvia Plath: Pod staklenim zvonom prvi razotkriva priču u pozadini antologijskog romana Sylvije Plath. Stakleno zvono srušilo je mitove o ženama, raskrinkalo rodnu politiku 1950-ih, seksualni identitet i mentalno zdravlje u vrijeme kada su se žene borile da nađu svoj glas. Ovaj film kao nijedan prije prikazuje ljude koji su poznavali Sylviju Plath, a mnogi od njih sada se po prvi put pojavljuju u javnosti. Film donosi i jedinstven intervju sa Sylvijinom kćeri Friedom Hughes, stoji u opisu filma.

Potrebna rezervacija

Iz bjelovarske Knjižnice zahvaljuju se Restart documentary na suradnji i mogućnosti prikazivanja ovog filma. Dodaju i to da je broj sudionika ograničen, pa mole sve zainteresirane da svoj dolazak potvrde na mail: odrasli@knjiznica-bjelovar.hr ili na broj: 243 - 065. 

Za dolazak nije potrebna Covid potvrda.