Fotografija: Dežanovac će nakon 30 godina postojanja općine dobiti svoj prvi vrtić/Foto: MojPortal.hr
Galerija
Dežanovac će nakon 30 godina postojanja općine dobiti svoj prvi vrtić/Foto: MojPortal.hr

Dječji vrtić u Dežanovcu otvara se 30. siječnja: "Krećemo s 15-ak mališana i dvije odgojiteljice"

Odgojiteljice su povezane s našim područjem, stručne su i drago nam je što su se javile za posao. Nadam se da će im biti lijepo s nama, kazala je pročelnicaDEŽANOVAC – Za 18 dana, odnosno 30. siječnja 2023. godine Dječji vrtić Dežanovac otvara svoja vrata i napokon započinje s radom. Dan je to koji su mnogi željno iščekivali, ponajprije roditelje djece, ali i čelnici općine koji su se borili s različitim zavrzlamama ne bi li otvorili ovu odgojno - obrazovnu ustanovu.

Poznat datum otvorenja

Kako nam otkiva pročelnica u Općini, Ljubica Ilinović, 16. siječnja u prostor vrtića službeno dolazi kuharica, a 24. siječnja stižu i dvije odgojiteljice. Kako smo već ranije pisali OVDJE, ravnateljica Dječjeg vrtića Dežanovac Ivana Šafarik započela je s radom još u prosincu i najavila početak rada za siječanj.

Pročelnica Ljubica Saratlija Ilinović i prva ravnateljica vrtića u Dežanovcu Ivana Šafarik (desno)/Foto: Općina Dežanovac
Pročelnica Ljubica Saratlija Ilinović i prva ravnateljica vrtića u Dežanovcu Ivana Šafarik (desno)/Foto: Općina Dežanovac

Kako sada stvari stoje, imala je pravo jer vrtić će svoja vrata, potvrđuje Ilinović, otvoriti 30. siječnja.

-Imat ćemo službeno otvorenje, no o svim detaljima još ćemo vas obavijestiti. Sretni smo jer smo pronašli dvije mlade odgojiteljice. Obje su usko povezane s našim područjem, stručne su i jako nam je drago što su se odlučile javiti za posao. Nadam se da će im biti lijepo s nama, kazala je pročelnica i potvrdila kako dosad imaju 12 upisane djece.

Dobar interes 

Prisjetimo se, interes je pokazalo 20-ak roditelja, a Ilinović vjeruje kako bi do početaka rada vrtića taj broj mogao porasti na oko 15-ak djece.

Foto: MojPortal.hr
Foto: MojPortal.hr
Foto: MojPortal.hr
Foto: MojPortal.hr

-Neki su odustali, a neki su rekli da u ovome trenutku ne bi djecu prebacivali iz Daruvara. U svakom slučaju, vjerujemo da će se interes pojačati kada vrtić krene s radom. To nam je rekla i ravnateljica koja ima prijašnjeg iskustva, optimistična je pročelnica.

 

Dobijete informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!