Fotografija: Termalni vodeni park više neće imati visoke račune za strujuz/Foto: Grad Daruvar
Galerija
Termalni vodeni park više neće imati visoke račune za strujuz/Foto: Grad Daruvar

Daruvarski TVP dobiva solarnu elektranu: "Godišnje ćemo uštedjeti više od 206 tisuća kuna"

Ovom investicijom i uštedama uvelike će se olakšati rad Termalnom vodenom parku - poručuju iz Grada DaruvaraTermalni vodeni park Aquae Balissae Daruvar dobiva solarnu elektranu kojom će se povećati energetska učinkovitost objekta, javljaju iz daruvarske gradske uprave.

Naime, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost donio je odluku o odabiru korisnika i dodjeli sredstava Fonda za neposredno sufinanciranje projekata korištenja obnovljivih izvora energije. Među odabranim korisnicima se našao i projekt za Termalni vodeni park Aquae Balissae Daruvar, vrijedan 864.000,00 kuna, a Fond ga subvencionira u iznosu od 345.000,00 kuna, odnosno 40 posto. 

Fotonaponska elektrana biti će postavljena na krovu TVP-a/Foto: Grad Daruvar
Fotonaponska elektrana biti će postavljena na krovu TVP-a/Foto: Grad Daruvar

Kroz ovaj projekt na postojeću građevinu, odnosno na krovu TVP-a, ugradit će se integrirana solarna elektrana.

- Cilj instaliranja fotonaponske elektrane je povećanje energetske učinkovitosti objekta. Predviđeno je da će se navedenom investicijom godišnje na računu za električnu energiju uštedjeti 206.443,08 kuna. Izuzetno smo sretni što je ovaj projekt odobren baš u vrijeme kada su se troškovi električne energije povećali, a ovom investicijom te uštedama uvelike će se olakšati rad Termalnom vodenom parku - poručuju iz Grada Daruvara.

Foto: Grad Daruvar
Foto: Grad Daruvar

Projekt su pripremile i prijavile djelatnice Razvojne agencije Daruvar.

- Ponosni smo što smo imali priliku prijaviti ovakav projekt, koji će našem TVP-u omogućiti uštede i olakšati poslovanje. Time će se omogućiti održivo poslovanje TVP-a čime će svi građani našeg Daruvara moći uživati u blagodatima ponude TVP-a - kažu u Razvojnoj agenciji Daruvar.