Fotografija: U daruvarskoj udruzi Ždralice pripreme za uskrsni lov na jaja su u punom jeku/Foto: Ždralice
U daruvarskoj udruzi Ždralice pripreme za uskrsni lov na jaja su u punom jeku/Foto: Ždralice

Daruvarske Ždralice u ponedjeljak organiziraju "Uskrsni lov na jaja"

Sudionici će dobiti jednu zagonetku zatvorenu u malom jajetu koja ih vodi do sljedećeg jajeta gdje ih čeka druga zagonetka i tako do kraja lova koji traje ukupno 60 minuta, a tri najbrža tima dobivaju poklon paket ŽdralicaDARUVAR - Daruvarska Udruga Ždralice u ponedjeljak organizira uskrsni lov na jaja.

Naime, na Uskrsni ponedjeljak 5. travnja, u prijepodnevnim satima, prijavljeni timovi započet će svoj uskrsni lov u prostoru Društveno-kulturnog centra Daruvar (bivši Hrvatski dom). Rješavanje zagonetki i zadataka povest će ih kroz centar grada i parkove.

Lov se održava u sklopu projekta "Pod daruvarskim suncem" kojeg provodi udruga Ždralice Daruvar uz partnerstvo Turističke zajednice Daruvar - Papuk i udruge "Korak dalje" Daruvar.

Razgledanje rukotvorina

Iz Ždralica poručuju da se već formiralo deset timova, a sudjelovanje u igri u potpunosti je besplatno. Ako se niste prijavili na lov, na Uskrsni ponedjeljak možete prošetati pokraj Društveno-kulturnog centra Daruvar i razgledati ponudu njihovih rukotvorina. 

- Cijela ideja proizašla je iz potrebe za izlaskom iz kuće te organizacije događaja i zabave na otvorenom s obzirom da smo svi zatvoreni u kućama već skoro godinu dana tako da organiziramo lov koji uključuje zagonetke, zadatke i timski rad na otvorenom gdje se uzvanici mogu sigurno zabavljati - istaknula je voditeljica projekta, Magdalena Lipovac.

Osigurano osvježenje i grickalice

Sudionici će dobiti jednu zagonetku zatvorenu u malom jajetu koja ih vodi do sljedećeg jajeta gdje ih čeka druga zagonetka i tako do kraja lova. Imat će 60 minuta za cijeli lov, a prva tri najbrža tima dobivaju poklon paket Ždralica.

- Nagrade su neki od naših proizvoda napunjen slatkišima, a na podjeli nagrada, bit će osigurano osvježenje i grickalice za sve sudionike - kaže Magdalena Lipovac.

Zbog epidemioloških uvjeta, svaki tim će dobiti svoje startno vrijeme u koje treba doći u Društveno-kulturni centar. Prvi tim kreće od 9.30 sati. Po dolasku, dobit će detaljne upute za rješavanje zadataka i završavanje uskršnjeg lova. Podjela nagrada održat će se na otvorenom prostoru ispred Društveno-kulturnog centra u 12.30 sati.