Fotografija: Crteži dvanaest Ždralica i Ždralova s treninga modnog dizajna/Foto: Udruga Ždralice
Galerija
Crteži dvanaest Ždralica i Ždralova s treninga modnog dizajna/Foto: Udruga Ždralice

Izložba modnih crteža daruvarskih Ždralica u prostoru bivšeg diska

Dvanaest Ždralica i Ždralova su u sklopu projekta "Ždralice pokreću" prije dva mjeseca krenuli kao potpuni početnici na trening modnog dizajna, a sada su otkrili svoj skriveni talent za modni crtež i dizajniranjeDaruvarske Ždralice organiziraju besplatnu izložbu modnog dizajna ove subote od 9 do 13 sati u Društveno - kulturnom centru Daruvar.

Prema riječima voditeljice projekta, Magdalene Lipovac, dvanaest Ždralica i Ždralova su u sklopu projekta "Ždralice pokreću" prije dva mjeseca krenuli kao potpuni početnici na trening modnog dizajna koji je vodila modna dizajnerica Ana Boroš Bosanac.

Polaznici uče crtati modne crteže/Foto: Udruga Ždralice
Polaznici uče crtati modne crteže/Foto: Udruga Ždralice

Tamo su otkrili svoj skriveni talent za modni crtež i dizajniranje, a uspjeli su napraviti divne kolekcije.

Inspiracije

- Riječ je o projektu u suradnji s Udrugom osoba s invaliditetom Daruvar i Razvojnom agencijom Daruvar, gdje je Razvojna agencija bila ključna u organizaciji izložbe. Svaka je osoba dizajnirala modnu kolekciju po vlastitom nahođenju. Jedna je osoba bila inspirirana daruvarskim Ginko stablom, jedna ružama itd. - istaknula je Magdalena Lipovac.

Modni punkt

Osim toga, kako kaže voditeljica projekta Magdalena Lipovac, svaki od polaznika uređuje jedan modni punkt na kojem će biti prikazana njihova kolekcija.

Kroz dva mjeseca polaznici su otkrili svoj talent za modni crtež i dizajniranje/Foto: Udruga Ždralice
Kroz dva mjeseca polaznici su otkrili svoj talent za modni crtež i dizajniranje/Foto: Udruga Ždralice

- Modni punkt je stol koji će biti uređen po viziji polaznika, odnosno crtežima modne kolekcije, tkaninom ili cvijećem gdje će svi zainteresirani moći dobiti u potpunosti jedinstveno iskustvo na svakom od punktova - rekla je voditeljica Magdalena Lipovac.

Potvrda polaznicima

Važno je naglasiti da je ograničen broj osoba (28) za istovremeni boravak u Društveno - kulturnom centru.

Polaznici su bili inspirirani daruvarskim Ginkom ili ružama/Foto: Udruga Ždralice
Polaznici su bili inspirirani daruvarskim Ginkom ili ružama/Foto: Udruga Ždralice

Osim toga, u sklopu izložbe modnog dizajna održat će se i podjela Potvrdi polaznicima koji su sudjelovali u treningu. Iz udruge Ždralice poručuju kako će na podjeli biti gradonačelnik Daruvara Damir Lneniček, dogradonačelnica Vanda Cegledi, predsjednica Udruge Ždralice Daruvar Suzana Lipovac te ravnateljica Razvojne agencije Daruvar Danica Cetin Pajer.