Fotografija: Tri osobe s invaliditetom u potpunosti će besplatno pohađati edukaciju krojenja i šivanja od prosinca 2020. do svibnja 2021. godine, za što će dobiti uvjerenje koje se upisuje u e-radnu
knjižicu/Foto: Tomislav Kristo/CROPIX
Tri osobe s invaliditetom u potpunosti će besplatno pohađati edukaciju krojenja i šivanja od prosinca 2020. do svibnja 2021. godine, za što će dobiti uvjerenje koje se upisuje u e-radnu knjižicu/Foto: Tomislav Kristo/CROPIX

Daruvarske Ždralice zapošljavaju i educiraju osobe s invaliditetom

U lipnju iduće godine će tri osobe koje su završile osposobljavanje biti zaposlene na puno radno vrijeme u Udruzi Ždralice Daruvar na radnom mjestu krojača ili krojačiceUdruga Ždralice Daruvar poziva sve zainteresirane da se uključe u projekt "Ždralice pokreću" kojeg sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Ždralice će educirati i zaposliti tri osobe s invaliditetom na radnom mjestu krojača ili krojačice.

Tri osobe s invaliditetom će u potpunosti besplatno pohađati edukaciju krojenja i šivanja od prosinca 2020. do svibnja 2021. godine, a za to će dobiti uvjerenje koje se upisuje u e-radnu knjižicu.

Socijalna isključenost

U lipnju iduće godine će tri osobe koje su završile osposobljavanje biti zaposlene na puno radno vrijeme u Udruzi Ždralice Daruvar na radnom mjestu krojača/ice na 12 mjeseci.

Udruga Ždralice Daruvar već sedam godina okuplja nezaposlene osobe i organizira aktivnosti kojima nastoje smanjiti njihovu socijalnu isključenost: bave se krojenjem, šivanjem i izradom rukotvorina, kroz koje promiču suradnju i druženje svojih Ždralica. Ako se prepoznajete u ovom opisu, javite se i postanite i vi dio te priče! Kontakt telefon je 098 664 9356 , a e-mail adresa mlipovac.zdralice@gmail.com.

__________________________________________________

(Tekst je omogućila Udruga Dar-mar kroz projekt "Upoznaj, djeluj, pridruži se" kojeg je financirala Bjelovarsko-Bilogorska županija kroz program projekata i udruga od interesa za BBŽ- u 2020. godini)