Fotografija: Foto: Predrag Uskoković
Foto: Predrag Uskoković

Daruvarčani sutra ponovno mogu iskoristiti besplatnu pravnu pomoć studenata

"Rad naših kliničara kontroliran je od strane naših akademskih mentora, odnosno profesora Pravnog fakulteta u Zagrebu i odvjetnika te nam se svaka stranka može s povjerenjem obratiti", poručujuSutra, u petak, 24. studenoga 2023. od 9,00 do 11,45 sati na adresi Trg kralja Tomislava 14 u daruvarskoj Gradskoj vijećnici građani mogu potražiti besplatnu pravnu pomoć Pravne klinike.

- Cilj nam je da što više građana ostvari besplatnu pravnu pomoć bez trošenja sredstava koja su im nužno potrebna za vlastito uzdržavanje ili uzdržavanje osoba koje su po zakonu dužne uzdržavati, poručuju kliničari.

Studenti kao savjetnici

Podsjetimo, Pravna klinika djeluje kao sastavnica Pravnog fakulteta u Zagrebu u čijem radu sudjeluju studenti, a svoja vrata je otvorila u listopadu, 2010. godine. Pravna klinika sudjeluje u sustavu pružanja besplatne pravne pomoći te u svom radu primjenjuje ključne vrijednosti pravne struke. Profesionalnost se promiče u kontaktu sa strankama, kao i javnosti. Kao pružatelji pravne pomoći, studenti svakoj stranci pristupaju jednako, kroz neposredan razgovor.

Kontrola mentora

Rad naših kliničara kontroliran je od strane naših akademskih mentora, odnosno profesora Pravnog fakulteta u Zagrebu i odvjetnika te nam se svaka stranka može s povjerenjem obratiti.

- U sklopu projekta Vanjske klinike koji Pravna klinika provodi već devetu godinu, studenti kliničari odlaze u gradove izvan Zagreba i pružaju pravnu pomoć, odnosno preuzimaju slučajeve i daju opće pravne informacije te pravna mišljenja, korisnicima, koji nisu u mogućnosti doći u prostorije Pravne klinike u Zagrebu, ističu. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!