Fotografija: Studenti prava redovito dolaze u Daruvar pomoći građanima stručnim savjetima/Foto: Predrag Uskoković/Grad Daruvar
Studenti prava redovito dolaze u Daruvar pomoći građanima stručnim savjetima/Foto: Predrag Uskoković/Grad Daruvar

PRAVNA KLINIKA Daruvarčani sutra ponovno mogu iskoristiti besplatnu pravnu pomoć

"Nadamo kako će što više građana ostvariti našu pravnu pomoć i to bez trošenja sredstava koja su im nužno potrebna za vlastito uzdržavanje", poručuju kliničariOvoga petka, 20. listopada 2023. od 9,00 do 11,45 sati u prostorijama Gradske uprave Daruvar, Velika vijećnica, I. kat građani mogu potražiti besplatnu pravnu pomoć Pravne klinike.

Pravna klinika je jedinica Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu koja građanima pruža besplatnu pravnu pomoć. Stranke na intervju sa studentima moraju ponijeti osobnu iskaznicu te dokumentaciju relevantnu za pravni problem.

Dodajmo, Pravna klinika djeluje kao sastavnica Pravnog fakulteta u Zagrebu u čijem radu sudjeluju studenti, a svoja vrata je otvorila u listopadu, 2010. godine. Pravna klinika sudjeluje u sustavu pružanja besplatne pravne pomoći te u svom radu primjenjuje ključne vrijednosti pravne struke. Profesionalnost se promiče u kontaktu sa strankama, kao i javnosti. Kao pružatelji pravne pomoći, studenti svakoj stranci pristupaju jednako, kroz neposredan razgovor.

Kontrola mentora

- Rad naših kliničara kontroliran je od strane naših akademskih mentora, odnosno profesora Pravnog fakulteta u Zagrebu i odvjetnika te nam se svaka stranka može s povjerenjem obratiti.

U sklopu projekta Vanjske klinike koji Pravna klinika provodi već devetu godinu, studenti kliničari odlaze u gradove izvan Zagreba i pružaju pravnu pomoć, odnosno preuzimaju slučajeve i daju opće pravne informacije te pravna mišljenja, korisnicima, koji nisu u mogućnosti doći u prostorije Pravne klinike u Zagrebu.

Nadamo kako će u petak što više građana ostvariti našu pravnu pomoć i to bez trošenja sredstava koja su im nužno potrebna za vlastito uzdržavanje ili uzdržavanje osoba koje su po zakonu dužne uzdržavati, poručuju kliničari.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!