Fotografija: Građani mogu iskoristiti i ostvariti besplatnu pravnu pomoć bez trošenja sredstava koja su im nužno potrebna za vlastito uzdržavanje/Foto: Predrag Uskoković
Građani mogu iskoristiti i ostvariti besplatnu pravnu pomoć bez trošenja sredstava koja su im nužno potrebna za vlastito uzdržavanje/Foto: Predrag Uskoković

PRAVNA KLINIKA Daruvarčani u petak ponovo mogu iskoristiti besplatnu pravnu pomoć

Naši kliničari će u Daruvaru biti 24. ožujka u Gradskoj vijećnici od 9 do 11.45 sati te se nadamo kako će građani iskoristiti i ostvariti besplatnu pravnu pomoć, kažu iz Pravne klinikeDaruvarčani kojima je potrebna pomoć pravnika, ovog se petka mogu obratiti studentima prava.

Naime, u Daruvar ponovno dolazi Pravna klinika.

Rad je mentoriran

Podsjetimo, Pravna klinika djeluje kao sastavnica Pravnog fakulteta u Zagrebu u čijem radu sudjeluju studenti, a svoja vrata je otvorila u listopadu, 2010. godine. Pravna klinika sudjeluje u sustavu pružanja besplatne pravne pomoći te u svom radu primjenjuje ključne vrijednosti pravne struke. Profesionalnost se promiče u kontaktu sa strankama, kao i javnosti. Kao pružatelji pravne pomoći, studenti svakoj stranci pristupaju jednako, kroz neposredan razgovor.

- Rad naših kliničara kontroliran je od strane naših akademskih mentora, odnosno profesora Pravnog fakulteta u Zagrebu i odvjetnika te nam se svaka stranka može s povjerenjem obratiti.

U sklopu projekta Vanjske klinike koji Pravna klinika provodi već devetu godinu, studenti kliničari odlaze u gradove izvan Zagreba i pružaju pravnu pomoć, odnosno preuzimaju slučajeve i daju opće pravne informacije te pravna mišljenja, korisnicima, koji nisu u mogućnosti doći u prostorije Pravne klinike u Zagrebu, podsjećaju iz Pravne klinike.

Besplatno i stručno

- Naši kliničari će u Daruvaru biti u petak 24. ožujka 2023. godine, na adresi Trg kralja Tomislava 14 u Gradskoj vijećnici, od 9 do 11:45 sati te se nadamo kako će građani iskoristiti i ostvariti besplatnu pravnu pomoć bez trošenja sredstava koja su im nužno potrebna za vlastito uzdržavanje ili uzdržavanje osoba koje su po zakonu dužne uzdržavati, zaključuju kliničari.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!