Fotografija: Studenti prava redovito dolaze u Daruvar pomoći građanima stručnim savjetima/Foto: Predrag Uskoković/Grad Daruvar
Studenti prava redovito dolaze u Daruvar pomoći građanima stručnim savjetima/Foto: Predrag Uskoković/Grad Daruvar

Studenti prava građanima u Daruvaru daju besplatnu pravnu pomoć

Njihov rad kontroliraju akademski mentori, odnosno profesori Pravnog fakulteta u Zagrebu i odvjetnici te im se svaka stranka može s povjerenjem obratitiSvi građani kojima treba besplatna pravna pomoć, mogu je dobiti u petak, 26. svibnja, od 9 do 11. 45 sati u Gradskoj vijećnici u Daruvaru.

Naime, u Daruvar opet stižu studenti prava u sklopu Pravne klinike koja djeluje kao sastavnica Pravnog fakulteta u Zagrebu.

U njezinom radu sudjeluju studenti koji pružaju besplatnu pravnu pomoć, a u svom radu primjenjuju ključne vrijednosti pravne struke. Profesionalnost se promiče u kontaktu sa strankama, kao i javnosti.

Neposredan razgovor

- Kao pružatelji pravne pomoći, studenti svakoj stranci pristupaju jednako, kroz neposredan razgovor. Rad naših kliničara kontroliran je od strane naših akademskih mentora, odnosno profesora Pravnog fakulteta u Zagrebu i odvjetnika te nam se svaka stranka može s povjerenjem obratiti - poručuju iz Pravne klinike.

U sklopu projekta Vanjske klinike koji Pravna klinika provodi već devetu godinu, studenti kliničari odlaze u gradove izvan Zagreba i pružaju pravnu pomoć, odnosno preuzimaju slučajeve i daju opće pravne informacije te pravna mišljenja, korisnicima, koji nisu u mogućnosti doći u prostorije Pravne klinike u Zagrebu.

Besplatna pomoć

- Ovim putem Vas obavještavamo da će naši kliničari biti u Daruvaru, u petak 26. svibnja 2023. godine, na adresi Trg kralja Tomislava 14 u Gradskoj vijećnici, od 9 do 11:45 sati - kažu u Pravnoj klinici te dodaju kako se nadaju da će doći više građana koji mogu dobiti besplatnu pravnu pomoć bez trošenja sredstava koja su im nužno potrebna za vlastito uzdržavanje ili uzdržavanje osoba koje su po zakonu dužne uzdržavati.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!