Fotografija: Zajednička fotografija/Foto: Daruvarske mažoretkinje
Galerija
Zajednička fotografija/Foto: Daruvarske mažoretkinje

Daruvarčani posjetili prijateljski češki grad Letohrad: "Odlična suradnja traje već 10 godina"

Dobili smo poziv na njihov susret s partnerskim gradovima, a osim nas, u Letohradu su boravili i predstavnici jednog švicarskog i poljskog grada. Svaki grad predstavio je svoje programe i sam grad, kaže CeglediZamjenica daruvarskog gradonačelnika Vanda Cegledi protekli vikend boravila u Letohradu, češkom partnerskom gradu.

- Riječ je o suradnji partnerskih gradova koja je potpisana prije 10 godina. Dobili smo poziv na njihov susret s partnerskim gradovima, a osim nas, u Letohradu su boravili i predstavnici po jednog švicarskog i poljskog grada. Svaki grad predstavio je svoje programe i sam grad, pojasnila je dogradonačelnica Vanda Cegledi.

Nastup mažoretkinja/ Foto: Grad Daruvar
Nastup mažoretkinja/ Foto: Grad Daruvar

Osim nje, daruvarsku delegaciju činili su i članovi Gradskog puhačkog orkestra, Daruvarske mažoretkinje DA-ME, predstavnici DVD Ljudevit Selo i Češke besede Ljudevit Selo.

- Naša suradnja od samog početka je zbilja kvalitetna, a nakon dvije pandemijske godine, bilo je lijepo obnoviti to postojeće prijateljstvo. Također, tom prilikom dogovorena je daljnja suradnja i zajedničke aktivnosti. Primjerice, njihova glazbena škola trenutno se preuređuje, a po završetku radova ugostit će našu glazbenu školu te ćemo prirediti zajednički koncert, poručila je Cegledi.

Dogovorena je suradnja glazbenih škola/ Foto: Grad Daruvar
Dogovorena je suradnja glazbenih škola/ Foto: Grad Daruvar

Daruvarske mažoretkinje oduševljene su posjetom Letohradu koji ih je, kako kažu, ugostio kao "careve".

Foto: Daruvarske mažoretkinje
Foto: Daruvarske mažoretkinje

- Vikend je bio prožet plesom, dobrim domaćinima, ogromnim ponosom i zabavom. Grad Daruvar je grad prijatelj s češkim gradom Letohradom koji nas je ugostio kao "careve" i za to im veliko hvala! Osobito gradonačelniku Petr Fiala, Letohrad Osjećale smo se više nego dobrodošle u ovaj predivan mali grad. U sklopu Dana prijateljskih gradova koji su se održali od 22. do 24. travnja imali smo čast uz Gradski puhački orkestar i predstavnike DVD-a Ljudevit Selo i Češke besede Ljudevit Selo predstaviti naš Daruvar i Republiku Hrvatsku u Letohradu. Veselimo se ovakvim putovanjima i našim druženjima, osobito onima kada kroz ples možemo prezentirati svoj grad Daruvar - poručile su Daruvarske mažoretkinje nakon povratka u Daruvar.

Foto: Daruvarske mažoretkinje
Foto: Daruvarske mažoretkinje

Predstavnici Letohrada otprije su poznati Daruvarčanima, jer je njihov big bend u nekoliko navrata nastupao na Vinodaru, a dobru suradnju dijele i daruvarski te češki vatrogasci.