Fotografija: Prvi susret vodio je Daruvarčanin Karlo Horvat, a savjete građanima pružale su i njegove kolegice Klara Mrčela i Nia Novak/Foto: Predrag Uskoković
Galerija
Prvi susret vodio je Daruvarčanin Karlo Horvat, a savjete građanima pružale su i njegove kolegice Klara Mrčela i Nia Novak/Foto: Predrag Uskoković

Daruvarčani u petak ponovno mogu dobiti besplatni pravni savjet

Kao što je i najavljeno, susreti će se održavati svaki mjesec, a idući je na rasporedu ovog petka, 26. studenog, od 9 do 11.45 sati u Gradskoj upraviStudenti Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu kroz Pravnu kliniku građanima nude besplatnu pravnu pomoć. Riječ je o jedinici koja djeluje u sklopu fakulteta, a studenti u svom radu primjenjuju ključne vrijednosti pravne struke.

Drugi put u Daruvaru

Prvi susret u Daruvaru održao se prošlog mjeseca, a pravnu pomoć potražilo je četvero građana, o čemu više možete pročitati OVDJE.

Inače, studenti kao pružatelji pravne pomoći svakoj stranci pristupaju jednako, kroz neposredan razgovor. Rad kliničara kontroliran je od strane naših akademskih mentora, odnosno profesora Pravnog fakulteta u Zagrebu i odvjetnika te nam se svaka stranka može s povjerenjem obratiti.

Opće pravne informacije

U sklopu projekta Vanjske klinike koji Pravna klinika provodi već devetu godinu, kliničari odlaze u gradove izvan Zagreba i pružaju pravnu pomoć, odnosno preuzimaju slučajeve i daju opće pravne informacije te pravna mišljenja, korisnicima, koji nisu u mogućnosti doći u prostorije Pravne klinike u Zagrebu. Stranke na intervju sa studentima moraju ponijeti osobnu iskaznicu te dokumentaciju relevantnu za pravni problem.

Daruvarčani će besplatnu pravnu pomoć moći dobiti jednom mjesečno, sve do svibnja/Foto: Predrag Uskoković
Daruvarčani će besplatnu pravnu pomoć moći dobiti jednom mjesečno, sve do svibnja/Foto: Predrag Uskoković

Kao što je i najavljeno, susreti će se održavati svaki mjesec, a idući je na rasporedu ovog petka, 26. studenog, u Gradskoj vijećnici,  od 9 do 11.45 sati.

Kako bi ste se mogli što bolje upoznati s radom i djelovanjem Pravne klinike, na sljedećem linku se nalazi poveznica na njihovu web stranicu http://klinika.pravo.unizg.hr/node/3