Fotografija: Dario Hrebak/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
Dario Hrebak/ Foto: Deni Marčinković

Hrebak: "Bjelovar među 22 grada unutar ITU mehanizma, očekujemo oko 200 milijuna kuna"

„Bjelovar ulazi u društvo gradova koji sami određuju koje će projekte realizirati od dodijeljene alokacije. Spremni smo za prijavu toplica, obnovu starog zatvora, izgradnju zgrade Tehnološkog parka...“, ističe HrebakBJELOVAR – Iako na godišnjem odmoru, bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak budno prati sve aktualnosti, a naročito one vezane uz Bjelovar.

Dobrim vijestima rado se pohvali na društvenim mrežama, a najnovija je vezana uz ITU mehanizam.

Sada je službeno

-Ljeto je, godišnji su odmori, ali dobre vijesti stižu i dalje. Konačno je usvojen  ITP za VFO 2021.-2027. u kojem će i Bjelovar biti jedan od 22 grada unutar ITU mehanizma. Naši partneri u ITU su i Općina Kapela, Općina Rovišće, Općina Štefanje i Općina Veliko Trojstvo. To znači da smo upali u program koji je vrijedan 1.514 milijardi eura i putem kojeg možemo realizirati mnogobrojne, nekoliko stotina milijuna kuna vrijedne i spremne projekte poput toplica, obnove starog zatvora, izgradnje zgrade Tehnološkog parka, studentskog doma...

Sastanak u ministarstvu/Foto: Dario Hrebak
Sastanak u ministarstvu/Foto: Dario Hrebak

Bjelovar ulazi u društvo gradova koji sami određuju koje će projekte realizirati od dodijeljene alokacije koja će po našim procjenama iznositi do 200 milijuna kuna, a točan iznos bit će nam određen krajem godine.

Dugogodišnje zalaganje

Godinama radimo na ovoj financijskoj perspektivi i zahvaljujem se novoj pročelnici odjela za ITU mehanizam Andrei Posarić, ali i staroj pročelnici gospođi Novak koji su sve ove godine sa svojim timom radile na ulasku Bjelovara u ITU gradove, napisao je Hrebak na svom Facebook profilu dodavši kako će prvi natječaji izaći već početkom slijedeće godine.

-Naši projekti su spremni i Bjelovar je u ovom trenutku među najspremnijim gradovima za početak korištenja sredstava iz ovog programa, poručuje.