Fotografija: Klinika za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević/Foto: Boris Kovačev/CROPIX
Klinika za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević/Foto: Boris Kovačev/CROPIX

Covid pozitivan pobjegao s kisika u Zaraznoj bolnici. Našli ga mrtvog...

"Nije to prvi pacijent koji je otišao samovoljno iz bolnice", rekla je ravnateljica klinike Alenka Markotić objasnivši da ne mogu nekoga protiv njegove volje držati u kliniciMuškarac (50) iz okolice Samobora, pozitivan na covid, prekjučer je pobjegao iz Klinike za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević, gdje je bio spojen na kisik. Nakon bijega iz bolnice pacijent je jučer preminuo u naselju Hoto Ville, prenosi Index.

Iz Ravnateljstva Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije za Index su rekli da su jučer (19.10.) u 15:56 zaprimili poziv s broja 112 za intervencijom u Strmcu kod Svete Nedelje u naselju Hoto ville. Ističu kako je nakon 35 minuta reanimacije pacijent proglašen mrtvim.

Iz policije su im potvrdili da je osoba samovoljno napustila bolnicu i da znaju za događaj te da su reagirali. Index je kontaktirao i dr. Alemku Markotić, ravnateljicu Klinike dr. Fran Mihaljević.

- Nije to prvi pacijent koji je otišao samovoljno iz bolnice - rekla im je. Na upit kako pacijent može izaći ako je na liječenju, odgovorila je u kojem slučaju se pacijenta može prisilno zadržati.

- Ako je pacijent životno ugrožen onda ga možemo zadržati, no mi nemamo zatvor, ne možemo nekoga protiv njegove volje držati. Ako je osoba dobro, mogao je izaći", rekla je Markotić.