Fotografija: Čazma uvodi novitet na ovom području/ Foto: D. Kirin/Unsplash
Čazma uvodi novitet na ovom području/ Foto: D. Kirin/Unsplash

Čazma za doček Nove godine umjesto vatrometa radi laserski show: "Buka smeta životinjama"

Nebo u novogodišnjoj noći prepuno je vatrometa, pitanje je samo čiji će biti veći. Stoga smo odlučili slijediti primjer većine europskih gradova i isprobati nešto novo, kaže Dinko PirakKako bi se građanima ponudilo nešto novo, u Gradu Čazmi dolazak Nove godine ovaj će se put, umjesto vatrometom, obilježiti laserskim showom na gradskom trgu, gdje se sprema doček na otvorenom.

Životinje će biti zahvalne

- Vatromet više nije toliko neuobičajena i dojmljiva pojava kao prijašnjih godina. S vremenom, vatrometi su postali pristupačniji i češći. Svi smo svjesni činjenice da je nebo u novogodišnjoj noći prepuno vatrometa, pitanje je samo čiji će biti veći. S druge strane, ta silna buka jako smeta životinjama i toga smo također svjesni. Većina ljudi koji imaju kućne ljubimce znaju o čemu pričam. Iz raznih udruga za zaštitu okoliša upozoravaju kako bismo svi mi, a pogotovo javna tijela, trebali potražiti ekološki prihvatljiviju alternativu. Iz svega navedenog, ove smo godine odlučili slijediti primjer većine europskih gradova i isprobati nešto za nas novo, a to je laserski show. Vjerujem da će ova odluka da osuvremenimo doček nove godine, naići na odobravanje naših građana, poručuje gradonačelnik Dinko Pirak.

Čak tri laserska showa

Iz Grada Čazme dodaju i to da je tvrtka angažirana za laserski show u novogodišnjoj noći u Čazmi sudjelovala na zagrebačkom Festivalu svjetla, stoga vjeruju da kvaliteta izvedbe nije upitna.

- Još jedan plus u ovoj priči je da će umjesto jedanput, kao što bi bio slučaj s vatrometom, laserski show biti prikazan čak tri puta, i to u ponoć, trideset minuta iza ponoći i u 1 sat poslije ponoći. Svaki put bit će praćen glazbom, zaključili su iz Grada Čazme.