Fotografija: U Čazmi su uvelike krenule pripreme za božićne i novogodišnje blagdane/ Foto: D. Kirin
Galerija
U Čazmi su uvelike krenule pripreme za božićne i novogodišnje blagdane/ Foto: D. Kirin

U Čazmi počelo božićno uređenje grada: "Ponovno imamo klizalište, Advent i doček na otvorenom"

Klizalište u vrijeme adventa je već prepoznato i dobro prihvaćeno kod naših građana kao dodatni sadržaj u gradu, poručio je Dinko PirakPripreme za najljepše doba godine u Čazmi su već počele. Naime, u tijeku je blagdansko uređenje grada, za koje su već tradicionalno zaduženi radnici tvrtke Čarolija svjetla Salaj, dok financijski dio na sebe preuzima Grad Čazma.

Uređenje središta grada/ Foto: D: Kirin
Uređenje središta grada/ Foto: D: Kirin
I ove godine Čazmu će urediti Salajevci/ Foto: D: Kirin
I ove godine Čazmu će urediti Salajevci/ Foto: D: Kirin

Također, Čazmanci, ali i svi gosti, i ove godine moći će uživati u klizanju. Prema riječima čazmanskog gradonačelnika, klizalište će biti na već poznatoj lokaciji, odnosno gradskom trgu u središtu grada. 

Cijena klizanja ostaje ista

Službeno otvorenje predviđeno je za tri tjedan, točnije u petak, 2. prosinca, a klizalište će raditi svaki dan od 10 do 21 sat, petkom i subotom do 22 sata, a na Božić i Novu godinu neće raditi. Cijena klizanja ostaje ista te će iznositi 20 kuna s najmom klizaljki.

- Klizalište u vrijeme adventa je već prepoznato i dobro prihvaćeno kod naših građana kao dodatni sadržaj u gradu. Stoga ćemo ga postaviti i ove godine. Cijena najma je oko 160 tisuća kuna za gradski proračun. Uređenje grada u blagdanskom ruhu je u tijeku te vjerujem da će sve ono što pripremamo u vrijeme adventa biti zanimljivo našim sugrađanima i gostima koji će nas u to vrijeme posjetiti, poručio je čazmanski gradonačelnik Dinko Pirak.

Čazmanci će ponovno uživati u klizalištu/ Foto: D. Kirin
Čazmanci će ponovno uživati u klizalištu/ Foto: D. Kirin

Ovogodišnji Advent u Čazmi nastavlja tradiciju, ali i donosi novitete.

Pripreme za događanja u povodu božićnih i novogodišnjih blagdana u punom su jeku, a kreću 27. studenog tradicionalnim paljenjem prve adventske svijeće. Kao i prijašnjih godina, veliki doprinos tome dat će udruge i pojedinci s područja Grada Čazme koji su aktivni tijekom cijele godine i rado sudjeluju na raznim gradskim događanjima.

Doček na otvorenom

- Zahvaljujem svima koji sudjeluju u čazmanskom Adventu, koji postaje i prepoznatljiv. Tu je Turistička zajednica, udruge i svi ljudi koji čine život u našem gradu. Svi će oni pokazati što rade i čime se bave. Bit će to prilika da se u blagdansko vrijeme malo opustimo od svakodnevnih briga i da se posvetimo malo sami sebi, svojim obiteljima i svojim najmlađima, dodao je Pirak.

Prvi čovjek Čazme ističe i to da i ove godine doček biti organiziran na otvorenom.

Doček je ponovno organiziran na otvorenom/ Foto: D. Kirin
Doček je ponovno organiziran na otvorenom/ Foto: D. Kirin

- Kao i svake godine bit će organiziran doček Nove godine. Bit će to prilika da na trgu svi zajedno u veselju dočekamo Novu, u nadi da ona bude bolja od ove. Da bi se to ostvarilo, svatko od nas se u svom djelokrugu posla treba potruditi da učinimo život boljim, od nas političara do svih građana, zaključio je gradonačelnik Dinko Pirak.

Foto: D: Kirin
Foto: D: Kirin
Foto: D: Kirin
Foto: D: Kirin