Fotografija: Ivan Beljan/ Foto: Deni Marčinković
Ivan Beljan/ Foto: Deni Marčinković

U čazmanskim Komunalijama pronevjereno nekoliko stotina tisuća kuna, Beljan dao ostavku

Iz analize financijskih izvoda postoji sumnja da je navedena zaposlenica oštetila tvrtku Komunalije d.o.o. Čazma za iznos od više stotina tisuća kuna kao i krivotvorila poslovne ispraveVodstvo Grada Čazme podnijelo je, zajedno s gradskom tvrtkom Komunalije d.o.o. Čazma, kaznene prijave nakon što su otkrili da je, kako sumnjaju, jedna dugogodišnja zaposlenica počinila nekoliko kaznenih djela i navodno napravila štetu od više stotina tisuća kuna. Zbog ovog je slučaja čelnik čazmanskih Komunalija d.o.o. Ivan Beljan podnio ostavku. 

Povodom ovog događaja tvrtka Komunalije d.o.o. oglasila se priopćenjem koje prenosimo u cijelosti. 

Financijska analiza

"Grad Čazma i Komunalije d.o.o. Čazma podnijeli su kaznene prijave protiv zaposlenice tvrtke Komunalije d.o.o. Čazma zbog zlouporabe polożaja i ovlasti, odnosno zbog sumnje na počinjenje više kaznenih djela na štetu trgovačkog društva Komunalije d.o.o. Čazma, kojega je osnivač Grad Čazma. Naime, iz analize financijskih izvoda postoji sumnja da je navedena zaposlenica oštetila tvrtku Komunalije d.o.o. Čazma za iznos od više stotina tisuća kuna kao i krivotvorila poslovne isprave.

Grad Čazma angažirao je neovisnu tvrtku ovlaštenu za provedbu financijskog nadzora koja će provesti pregled poslovanja sve tri komunalne tvrtke u proteklih nekoliko godina, kako bi se utvrdio stvarni razmjer nanesene štete, budući da je navedena zaposlenica bila odgovoma za računovodstvo sve tri tvrtke: Komunalije d.o.o. Čazma, Komunalije — vodovod d.o.o. Čazma i Čaplin d.o.o. Čazma.

Privremeni direktor

Zbog moralne odgovornosti i kao neposredni rukovoditelj optužene zaposlenice, Ivan Beljan podnosi ostavku na mjesto direktora Komunalija d.o.o. Čazma, a nastavit će obnašati dużnost direktora Komunalija - vodovod d.o.o. Čazma, koju je do sada obavljao volonterski.

Grad Čazma će, do raspisivanja natječaja, privremenim direktorom tvrtke Komunalije d.o.o. Čazma imenovati Želimira Curiša.

Zatečeni smo i šokirani ovim otkrićem. in davanja ostavke direktora Ivana Beljana jedini je moguć moralan čin. Zaposlenica je zlouporabila svoje ovlasti, ali i povjerenje poslodavca i osnivača. Šok je utoliko veći jer je riječ o zaposlenici s najdużim stažem u Komunalijama, koja je na čelu službe računovodstva posljednje 22 godine.

Bez obzira na nastalu situaciju, poslovanje tvrtke, koje je do sada iznimno uspješno, nije upitno, kako za radnike tako i za korisnike, odnosno građane. Po zaključenju istrage, tražit ćemo naknadu nanesene financijske štete, no nažalost, zauvijek će ostati neizbrisiva mrlja u aspektu međuljudskih odnosa", stoji u priopćenju Komunalija do.o.o.