Fotografija: Djelatnici bjelovarske Gradske uprave sa zamjenikom gradonačelnika/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
Djelatnici bjelovarske Gradske uprave sa zamjenikom gradonačelnika/ Foto: Deni Marčinković

Brajdić: "Naš grad danas ima novu vizuru zbog 100 milijuna eura vrijednih EU projekata"

"S predzadnjeg mjesta prije pet godina, ušli smo u top 10 hrvatskih gradova kada je povlačenje europskog novca u pitanju", kaže BrajdićBjelovarski dogradonačelnik Igor Brajdić te zaposlenici Gradske uprave danas su u središnjem gradskom parku u sklopu "Dana otvorenih vrata EU projekata" građane informirali o brojnim projektima koje su Grad, ali i institucije kojima je Grad osnivač, realizirali posljednjih godina.

U samom vrhu

- Zahvaljujući EU projektima Bjelovar je dobio novu vizuru. Da nema fondova Europske unije te zaposlenika grada i naših institucija ništa od toga ne bi bilo. Zajedno s našim institucijama posljednjih pet godina realizirali smo projekte vrijedne 100 milijuna kuna. To nas je dovelo do toga da smo s predzadnjeg mjesta prije pet godina ušli u top 10 hrvatskih gradova kada je povlačenje europskog novca u pitanju, naglasio je Brajdić.

Kako kaže, obnova Doma kulture, gradnja sortirnice i kompostane, konstrukcijske obnove zgrade, samo su neki o projekata koji su ili će biti realizirani.

Igor Brajdić/ Foto: Deni Marčinković
Igor Brajdić/ Foto: Deni Marčinković

- Sam Grad realizirao je 126 projekata vrijednih oko 50 milijuna eura, a imamo spremnih projekata vrijednih dodatnih 40 milijuna eura, poput cjelovitih obnova zgrada ili gradnje šeste osnove škole. Nisu svi projekti sufinancirani u stopostotnom iznosu, međutim učešće Grada uglavnom je u minimalnom iznosi, istaknuo je Brajdić.

Nastavak projekta Zaželi

Prema riječima Ivane Bekavac, djelatnice zadužene za pisanje i provedbu EU projekte, jedan od najtraženijih projekta je Zaželi, koji bi uskoro trebao dobiti svoj nastavak.

- Tijekom srpnja očekujemo poziv ministarstva za novi natječaj, na koji planiramo aplicirati. Prema najavama, idući projekt trebao bi trajati tri godine. Budu li prijave tijekom srpnja i kolovoza, ugovori bi mogli biti potpisani idućeg proljeća, a početak projekta u tom slučaju mogao bi biti iduće ljeto ili jesen. Jedna od novina je i to da će ovog puta osim žena zaposleni biti i muškarci, zaključila je Ivana Bekavac.

Dobijete informaciju odmah, pratite nas na Facebooku!