Fotografija: Novo čelništvo bjelovarskog SDP-a/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
Novo čelništvo bjelovarskog SDP-a/ Foto: Deni Marčinković

Bjelovarski SDP dobio novo vodstvo: "Zadnjih godina nije se dobro radilo, krećemo od nule"

Za novog predsjednika GO izabran je Dejan Plentaj, dok će njegove zamjenice biti Mirjana Lončar i Tihana Vincek SmrčekBjelovarski SDP nakon gotovo dvije godine dobio je vodstvo. Kako je rečeno na konferenciji za medije, za predsjednika GO izabran je Dejan Plentaj, dok će njegove zamjenice biti Mirjana Lončar i Tihana Vincek Smešnjak.

Iako je riječ o drugoj političkoj opciji u državi, stanje u bjelovarskoj organizaciji daleko je od dobroga. Naime, SDP nema niti jednog predstavnika u aktualnom sazivu Gradskog vijeća, a na posljednje izbore za mjesne odbore nisu niti izašli. Novo čelništvo tog je problema svjesno te, naglašavaju, kreću raditi od nule.

Broje 150 članova

- Posljednjih godina nije se dobro radilo i tu smo gdje jesmo. To je prepoznalo i vodstvo stranke koje je raspisalo unutarstranačke izbore za Bjelovar. Trenutno brojimo oko 150 članova, a tijekom ljeta radit ćemo na privlačenju novih članova i simpatizera, posebice mladih, a jednako tako i na animaciji starijih članova. Naime, veliki broj mladih je razočaran te je otišao zbog zbivanja unutar naše organizacije, u koja ne želim sada ulaziti, poručio je Plentaj.

Dejan Plentaj, novi predsjednik GO SDP Bjelovar/ Foto: Deni Marčinković
Dejan Plentaj, novi predsjednik GO SDP Bjelovar/ Foto: Deni Marčinković

U svom uvodnom izlaganju novi predsjednik najavio je da od jeseni kreću s organizacijom predavanja, tribina i radionica na kojima će se baviti temama poput nedostatka dječjih vrtića, rješavanja stambenog pitanja mladih, zapošljavanja, zdravstvene skrbi i mnogih drugih. Kako kaže, u tijeku su godišnji odmori, stoga s tim aktivnostima nema smisla kretati odmah.

Za kraj recimo i to da za nove članove Gradskog odbora bjelovarskog SDP-a izabrani Nataša Čurković, Dragan Boltižar, Rajko Jambrušić, Domagoj Spačil, Vedran Smešnjak, Nenad Nekvapil i Dušan Duduković.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!