Fotografija: Bivši članovi SDP-a izabrali novi put/ Foto: Deni Marčinković
Bivši članovi SDP-a izabrali novi put/ Foto: Deni Marčinković

Bivši SDP-ovci iz Bjelovarsko-bilogorske županije priključili se platformi Socijaldemokrati

SDP više nije ni demokratska, a još manje socijaldemokratska stranka u što smo se svi zajedno imali prilike uvjeriti nedugo nakon što je sadašnje vodstvo preuzelo vođenje SDP-a, smatraju bivši članovi te strankeKrajem listopada 300-tinjak tadašnjih SDP-ovaca s područja Bjelovarsko-bilogorske županije napustilo je drugu najveću hrvatsku stranku. Kako su tada naglasili, na taj potez odlučili su se zbog neslaganja s aktualnim vodstvom stranke, na čelu s predsjednikom Peđom Grbinu. 

Većina Grbinovih neistomišljenika danas je obznanila da svoj politički put nastavlja kroz platformu Socijaldemokrati, a njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Kao što ste imali prilike vidjeti i čuti prije nekoliko mjeseci napustili smo SDP razočarani odnosom vodstva na čelu s Peđom Grbinom prema članovima i lokalnim organizacijama. Nažalost, bili smo potpuno u pravu.

Afere Grbin i Bauk

SDP više nije ni demokratska a još manje socijaldemokratska stranka u što smo se svi zajedno imali prilike uvjeriti nedugo nakon što je sadašnje vodstvo preuzelo vođenje SDP-a. Stranka se svela na nekoliko pojedinaca koji su je "privatizirali" i ona samo služi za njihov osobni probitak, nažalost nekad velika i ozbiljna stranka se pretvorila u "privatnu prčiju" nekolicine pojedinaca.

Više nego očiti primjer toga su i posljednje afere predsjednika Peđe Grbina i saborskog zastupnika Arsena Bauka koji ne znaju gdje prebivaju a gdje borave, jedino valjda što znaju je koliko su novaca inkasirali na svoje račune od sredstava poreznih obveznika.

Novi primjer - Šandrovac

S našim izlaskom SDP u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji se sveo na "ostatke ostataka" jer je ogromna većina članica i članova, općinskih, gradskih i županijskih vijećnica i vijećnika izašla iz stranke i nastavila djelovanje u svojim lokalnim sredinama kao nezavisni vijećnici i vijećnice. Najnoviji primjer je izlazak iz SDP-a i većine članova Općinske organizacije Šandrovac.

U međuvremenu smo obavili niz radnih sastanaka i razgovora sa vodstvom političke platforme Socijaldemokrata gdje smo se uvjerili kako navedena politička platforma predstavlja sve ono što je SDP nažalost prestao biti te ovim putem obavještavamo javnost kako preko 200 članica i članova sa područja Bjelovarsko-bilogorske županije svoje političko djelovanje nastavlja kroz platformu Socijaldemokrata prvenstveno kako bismo svoje djelovanje nastavili putem socijaldemokracije i njezinih vrijednosti", stoji u priopćenju kojeg u ime članica i članova potpisuju Slaven Đurđević, Sebastijan Svat, Danijela Šoma, Valentina Kuhar Šanda, Ranko Ormanović i Antoneta Đokić.