Fotografija: Bjelovarski OSIT-ovci sklopili su novo prijateljstvo s Čazmancima/Foto: Mario Blaha
Galerija
Bjelovarski OSIT-ovci sklopili su novo prijateljstvo s Čazmancima/Foto: Mario Blaha

Bjelovarski OSIT-ovci u Čazmi: "Predstavili smo svoju slikovnicu i dogovorili suradnju"

Put zagovaranja prava i mogućnosti osoba s intelektualnim teškoćama i njihova integracija u društvenu sredinu, put je koji smo si zadali i na kojem nastavljamo s našim aktivnostima, kazao je BlahaČAZMA – Nakon uspješnog predstavljanja knjige „OSIT-ovnica, moja slikovnica“ u Bjelovaru, članovi bjelovarske Udruge osoba s intelektualnim teškoćama posjetili su Čazmu. 

Konkretno, u Gradskoj knjižnici Slavko Kolar u Čazmi imali su javnu promociju svojeg djela.

Uključivanje u društvo

-Put zagovaranja prava i mogućnosti osoba s intelektualnim teškoćama, njihova integracija u društvenu sredinu, te uključivanje u sva područja djelovanja put je koji smo si zadali i na kojem nastavljamo s našim aktivnostima. Naravno, vođeni načelom, "ne pričaj umjesto mene", već aktivnim uključivanjem osoba s intelektualnim teškoćama u sve planirane aktivnosti. Upravo zato smo jučer održali javnu promociju naše "OSIT-ovnice" u Čazmi, kazao nam je Mario Blha, tajnik Udruge dodavši kako su promociju organizirali njihovi prijatelji iz Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Naši anđeli, te ravnateljica knjižnice Vinka Jelić Balta.

U knjižnici/Foto: Mario Blaha
U knjižnici/Foto: Mario Blaha
Nova prijateljstva/Foto: Mario Blaha
Nova prijateljstva/Foto: Mario Blaha
OSIT-ovnica, moja slikovnica predstavljena je u čazmanskoj knjižnici/Foto: Mario Blaha
OSIT-ovnica, moja slikovnica predstavljena je u čazmanskoj knjižnici/Foto: Mario Blaha

-Bilo je prekrasno. Iz naše udruge svoje viđenje slikovnice i naše aktivnosti prezentirali su Ivana Hanak, Nenad Orešković i Sanja Bohaček, a udrugu Naši anđeli, predstavili su Marko, Ines i Zoran, te njihova predsjednica Mirjana Bošnjak.

Buduća suradnja

Osim promocije naše slikovnice, prezentirali smo rad i aktivnosti udruge, te smo dogovorili buduću suradnju i s knjižnicom Slavko Kolar, ali i s Udrugom Naši anđeli, kazao je Blaha istaknuvši da su na promociji bili predstavnici Centra za socijalnu skrb, predstavnica Društva Naša djeca, defektologinja iz Čazme, profesorice iz srednje škole te drugi prijatelji i dragi gosti.

Nije nedostajalo niti zagrljaja/Foto: Mario Blaha
Nije nedostajalo niti zagrljaja/Foto: Mario Blaha
Ekipa iz Bjelovara brzo se skompala s Čazmancima/Foto: Mario Blaha
Ekipa iz Bjelovara brzo se skompala s Čazmancima/Foto: Mario Blaha

-Bilo nam je jako lijepo i zahvaljujemo se svima na lijepom i toplom dočeku! Kao što uvijek volimo reći; "Ne tražimo sažaljenje, tražimo priliku!", zaključio je Blaha.