Fotografija: Fotografija na Gradskoj tržnici Bjelovar/Foto: Mario Blaha
Galerija
Fotografija na Gradskoj tržnici Bjelovar/Foto: Mario Blaha

OSIT-ovci na bjelovarskoj tržnici izložili svoje rukotvorine. Sutra su opet tamo i čekaju vas...

Naši članovi su se snašli u ulozi prodavača, te su rado objašnjavali građanima kako su radove izradili. Ponosni sm što su nas svi dobro prihvatili. Dobili smo samo pozitivne komentare i reakcije, kaže Mario BlahaBJELOVAR - Jučerašnje prijepodne članovi Udruge Osobe s intelektualnim teškoćama Bjelovar iskoristili su za boravak na Gradskoj tržnici. Osim što su se družili s građanima, izložili su svoje ručne radove s tematikom nadolazećih uskrsnih blagdana.

Građani na štandu OSIT-ovaca na Gradskoj tržnici/Foto: Mario Blaha
Građani na štandu OSIT-ovaca na Gradskoj tržnici/Foto: Mario Blaha

- Predmete su izađivale osobe s intelektualnim teškoćama, naši članovi, uz pomoć radnih terapeuta, kao dio radno terapijskih aktivnosti, na radionicama kreativnog izražavanja. Te radionice prigodno smo nazvali "Zekina" radionica i svi su bili oduševljeni tim imenom. Danas smo radove izložili i ponudili našim građanima na Gradskoj tržnici u Bjelovaru. Naši članovi su se u tren oka snašli u ulozi izlagača/prodavača, te su rado objašnjavali zainteresiranim građanima, kako su te radove izradili. Izuzetno smo sretni i ponosni što su nas svi jako dobro prihvatili. Dobili smo samo pozitivne komentare i reakcije. Sve korisnike smo uključili i svi su sudjelovali i dali svoj doprinos, te su po povratku u udrugu svi bili jako ponosni i sretni, kazao nam je tajnik Udruge OSIT mario Blaha.

Rad u povrtnjaku

Dodao je kako dobivene donacije i namjeravaju iskoristiti za nabavku novih materijala, a sigurno će ostati i koja kuna za počastiti se kavom, odaje Blaha.

Uskrsni ukrasi za kuću/Foto: Mario Blaha
Uskrsni ukrasi za kuću/Foto: Mario Blaha

Predivan ukras za vrata u obliku zeca/Foto: Mario Blaha
Predivan ukras za vrata u obliku zeca/Foto: Mario Blaha

- Udruga će ponovo izložiti svoje radove sutra, dakle u četvrtak, 07. travnja 2022. godine, na istom mjestu na Gradskoj tržnici u Bjelovaru. Dođite, pogledajte, družite se s nama. Ne tražimo sažaljenje, tražimo priliku, zaključuje Blaha.

Valja napomenuti i kako je jedan dio ekipa iz OSIT-a jučer ostao raditi u njihovom povrtnjaku.

Izloženi ukrasi/Foto: Mario Blaha
Izloženi ukrasi/Foto: Mario Blaha

Naime, dok je jedna ekipa bila na tržnici, drugi dio tima je sadio papriku za povrtnjak.

- Jučerašnja radionica bila je sadnja sjemena paprike, koje će niknuti i izrasti u presadnicu "flanac" paprike, i tek onda će završiti u povrtnjaku. Odlična vježba za pažnju, koordinaciju, preciznost i finu motoriku, pojasnio je Blaha.