Fotografija: Radionica će se održati ove subote, 26. studenog s početkom u 15 sati u prostoru FORCE fitness centra Bjelovar na adresi Ferde Rusana 10 /Foto: Privatni album
Galerija
Radionica će se održati ove subote, 26. studenog s početkom u 15 sati u prostoru FORCE fitness centra Bjelovar na adresi Ferde Rusana 10 /Foto: Privatni album

Bjelovarska fitness trenerica: "Pomozimo zajedno ženama i djeci - žrtvama nasilja. Evo kako"

Radionica će biti korisna trudnicama, ženama koje su rađale, ali i svima koji imaju bolove u leđima, kaže Branislava Musulin koja poziva što veći broj ljudi da dođu i donacijama pomognu žrtvama obiteljskog nasiljaBJELOVAR – Ove subote, 26. studenog, svi koji to žele mogu sudjelovati u jednoj lijepoj, dobrotvornoj priči koja će pomoći ženama i djeci – žrtvama obiteljskog nasilja.

Naime, fitness trenerica Branislava Musulin o kojoj smo nedavno objavili veliku priču koju možete pročitati OVDJE, dosjetila se na koji način sama može dati doprinos i pomoći najosjetljivijim skupinama u našemu društvu.

Korisne informacije

-Organizirat ću radionicu za žene jer želim uz pomoć građana pomoći Udruzi za zaštitu žena i djece žrtava obiteljskog nasilja "Iris". Na radionici ću pričati zašto je važno pravilno disati i kako to činiti, a sve s ciljem boljeg zdravlja, jačanja trbuha i leđa kako bi se smanjili bolovi, dijastaza, inkontinencija i opseg trbuha.

Brana je dosad održala više predavanja na temu dijastaze i problemima žena nakon poroda/Foto: Privatni album
Brana je dosad održala više predavanja na temu dijastaze i problemima žena nakon poroda/Foto: Privatni album

Radionica će biti veoma korisna, pogotovo za trudnice, žene koje su rađale, ali i za sve ostale koji imaju bolove u leđima, te žele smanjiti opseg trbuha, kazala nam je Branislava Musulin dodavši kako sudionice radionice zauzvrat mogu donirati koliko mogu i žele, a sva novac dobit će Udruga za zaštitu žena i djece žrtava obiteljskog nasilja "Iris".

Svi koji žele pomoći, a ne mogu sudjelovati na radionici, ili smatraju da im ne treba, također mogu donirati novac i to direktno na račun Udruge. Svaka pomoć članicama Udruge itekako će dobro doći.

Pomoć ženama i djeci

-Molim sve zainteresirane za radionicu da se najave jer je broj mjesta ograničen. To mogu učiniti na mojem Facbook profilu, poručuje Branislava.

Foto: Privatni album
Foto: Privatni album
Brana predavanja drži uz pomoć svog asistenta Kokija/Foto: Privatni album
Brana predavanja drži uz pomoć svog asistenta Kokija/Foto: Privatni album

Dodajmo, Udruga Iris osnovana je 2007. godine, vodi Sklonište za žrtve obiteljskog nasilja. Od tada pruža socijalnu uslugu privremenog smještaja za 16 žrtava obiteljskog nasilja u kriznim situacijama, a to podrazumieva brigu o smještaju, hrani, zdravlju i higijeni korisnika, te pružanje psihosocijalne pomoći i podrške u rješavanju trenutno teške životne i obiteljske situacije, te osnaživanje  za samostalan život po izlasku iz Skloništa.

Račun Udruge:

Udruga za zaštitu žena i djece žrtava obiteljskog nasilja “Iris” Bjelovar,

J.J.Strossmayera 2, Bjelovar

IBAN: HR9223600001101951791, Zagrebačka banka.

Zanimalo nas je otkud Branislavi ovakva ideja. Jer iako možda svi znamo važnost pomaganja u ovakvim i sličnim situacijama, vrlo malo pojedinaca se odluči za konkretnu pomoć.

Osobno zadovoljstvo i empatija

-Oduvijek sam imala potrebu pomagati, a ovo je druga takva situacija u kojoj dajem svoje zdravstveno-sportsko znanje u "zamjenu" za novac koji će pomoći onima kojima to treba. Radim to iz osobnog zadovoljstva i empatije, a najslabija sam na djecu. Da mogu, svu djecu ovog svijeta koja nemaju roditelje bih posvojila, priznaje ova fitness trenerica koja je u Bjelovaru pronašla dom i sreću.

Foto: Privatni album
Foto: Privatni album
Foto: Privatni album
Foto: Privatni album

-Preporučila bih svima koji imaju mogućnosti da učine istu ili sličnu stvar, a ukoliko netko ima neku novu i dobru ideju za sličnu aktivnost, može mi se slobodno javiti, svaka pomoć dobro dođe, zaključuje Branislava.

Dodajmo, radionica će se održati ove subote, 26. studenog s početkom u 15 sati, u prostoru FORCE fitness centra Bjelovar na adresi Ferde Rusana 10. 

Kako bi osoba bila zadovoljna sa sobom, osim tijela mora i svoj duh dovesti u ravnotežu, uvjerena je Brana/Foto: Privatni album
Kako bi osoba bila zadovoljna sa sobom, osim tijela mora i svoj duh dovesti u ravnotežu, uvjerena je Brana/Foto: Privatni album