Fotografija: Muškarac je zbog nasilja u obitelji završio u policiji, a potom i kod suca istrage/Foto: Ronald Goršić/CROPIX (ilustracija)
Muškarac je zbog nasilja u obitelji završio u policiji, a potom i kod suca istrage/Foto: Ronald Goršić/CROPIX (ilustracija)

Bjelovarčanin iz svoje tvrtke uzeo 270.000 €: Zeznuo Ministarstvo, trošio na sebe, loše vodio knjige...

Neposredno prije donošenja rješenja o ovrsi porezne uprave, prodavao je imovinu svoje tvrtke te, spriječio Ministarstvo financija da se naplati, a novac od prodaje zadržao je za sebe.Policijski službenici Službe kriminalističke policije naše policijske uprave dovršili su kriminalističko istraživanje više kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta kojim je utvrđeno da je 38-godišnji hrvatski državljanin u tri godine, od 2019. do 2022. godine, protuzakonito sebi pribavio preko 270 tisuća eura, tako da protiv njega slijedi kaznena prijava.

Više kaznenih djela

Policija osnovano sumnja da je 38-godišnjak iz okolice Bjelovara kao vlasnik, direktor i odgovorna osoba jedne tvrtke sa sjedištem u Bjelovaru počinio kaznena djela povreda tuđih prava, zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju,  krivotvorenja službene ili poslovne isprave te povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga. Kaznena djela počinio je u razdoblju od siječnja 2019. godine do srpnja 2022. godine, a ukupna šteta počinjena tim kaznenim djelima premašuje 270 tisuća eura.

On je kao direktor tvrtke neposredno prije donošenja rješenja o ovrsi porezne uprave, prodavao imovinu svoje tvrtke te na takav način Ministarstvo financija RH osujetio u namirenju svojih potraživanja, a novac dobiven prodajom zadržao za sebe. Potom je prodavao imovinu svoje tvrtke drugim tvrtkama i privatnim osobama koje su bile s njim povezane za iznose koji su višestruko niži od tržišnih cijena, te je kao direktor od raznih drugih tvrtki u Republici Hrvatskoj kupovao robu koja nije kupljena za potrebe tvrtke čime je sebi pribavio protupravnu imovinsku korist.

Podizao novac za sebe

Sa žiro-računa tvrtke je podizao značajne novčane iznose, krivotvorio poslovnu dokumentaciju, a ta novčana sredstva nezakonito zadržao za sebe te kao direktor i odgovorna osoba tvrtke poslovne knjige nije vodio potpuno i uredno. Protiv 38-godišnjaka podnosi se kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!