Fotografija: Danijela Crnički, fotografkinja iz Garešnice, predsatavljat će na izložbi BBŽ/Foto: Danijela Crnički
Galerija
Danijela Crnički, fotografkinja iz Garešnice, predsatavljat će na izložbi BBŽ/Foto: Danijela Crnički

BBŽ će na izložbi predstavljati Danijela Crnički iz Garešnice s fotkom "Ljubav u zraku"

Cilj natječaja je pokazati posebnost svakog kraja Hrvatske, a na foto natječaj "Volim svoju županiju" najviše fotografija stiglo je iz BBŽ-aZavršen je ovogodišnji foto natječaj "Volim svoju županiju 2023", a najviše prijavljenih fotografija stiglo je upravo iz Bjelovarsko-bilogorske županije, točnije njih 76.

Svi ljubitelji fotografije, bilo da se radi o profesionalnim ili amaterskim fotografima, pozvani su da se prijave na natječaj. Cilj je bio je pokazati detalj, motiv, posebnost svakog kraja Hrvatske. 

Na kraju je pristiglo više od 780 fotografija, od kojih njih 22 najbolje postaju dio postava putujuće izložbe. Od 76 prijavljenih fotografija iz naše županije, stručni žiri na čijem čelu je fotografkinja Mare Milin za najbolju fotografiju iz Bjelovarsko-bilogorske županije izabrao je fotografiju autorice Danijele Crnički s temom roda, naslova "Ljubav u zraku". Fotografija je nastala u samom središtu Garešnice, s balkona njezinog stana. 

- U fotografiju sam zaljubljena od malih nogu. Još kao učenica sam bila član foto sekcije u Garešnici i fotografija mi je oduvijek bila neka vrsta hobija. Od malena osjećam poriv da sve scene, krajobraze i sve ono što vidim ovjekovječim fotoaparatom. Fotografija "Ljubav u zraku" nastala je u samom središtu Garešnice. Naime, dvije rode su baš preko puta mog balkona bile u ljubavnom plesu, a ja sam se igrom slučaja našla u pravo vrijeme na pravom mjestu i snimala njihovo udvaranje, njihov ples koji je trajao mekih 30 minuta. Napravila sam niz fotografija, izabrala sam tri i poslala ih na natječaj. Iskreno, iznenadilo me što je baš moja fotografija izabrana da predstavlja BBŽ na izložbi. Iznimna mi je čast i zadovoljstvo što sam bila dio ovog projekta i svima se zahvaljujem - rekla je Danijela Crnički.   

Za najbolju fotografiju natječaja izabrana je fotografija autora Mirka Hanžekovića iz Koprivničko- križevačke županije, naziva "Na kraju dana". Drugoplasirana je fotografija "Bura", Katice Mustapić, iz Zadarske županije, dok trećeplasiranu, "Magleno jutro na Korani", potpisuje Dinko Neskusil iz Karlovačke županije. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!