Fotografija: Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr
Galerija
Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr

Turistička zajednica BBŽ-a: "Dobili smo visoku ocjenu u IQM istraživanju zadovoljstva gostiju"

"Utvrđeno je da kvaliteta turističke ponude na području županije iznosi visokih 92/100. Cilj nam je povećati zadovoljstvo naših gostiju", rekao je direktor TZ-a Marcel MedakTuristička zajednica Bjelovarsko-bilogorske županije poslala je priopćenje u kojem obavještava javnost o rezultatima IQM mjerenja zadovoljstva kvalitete gostiju prema kojima je BBŽ, navode u TZ-u, u prvoj polovici 2023. godine zabilježila izvrsne rezultate.

Naime, u periodu od siječnja do lipnja 2023. na osnovi 3357 recenzija, ukupna kvaliteta turističke ponude i usluga u BBŽ-u ocijenjena je s 92/100.

U nastavku prenosimo priopćenje Turističke zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije. 

"BBŽ se može pohvaliti brojnim atrakcijama poput ostacima srednjovjekovne gradine i crkvom Sv. Marije Magdalene u Čazmi, Muzejem operativne zone i Zbornim područjem Bjelovar, Interpretacijskim lokalitetom Vustje te Medjamama, Bioparkom Čazma i drugim atrakcijama pa ne čudi da ukupna kvaliteta atrakcija temeljem 544 recenzija iznosi 94/100.

U kategoriji smještajnih kapaciteta, kvaliteta privatnog smještaja iznosi 94/100 što je porast od 1,29 posto u odnosnu na prethodnu, 2022. godinu. Porast od 3,21 posto bilježe i hoteli s kvalitetom 86/100.

Ugostiteljskim objektima dodijeljen je najveći broj recenzija, čak 1895 temeljem kojih je određena kvaliteta tih istih objekata s 93/100.

Prema ukupnim performance trend podacima 92/100 može se zaključiti kako nisu zabilježene velike oscilacije ili padovi u kvaliteti u prvom dijelu ove 2023. godine.

Marcel Medak, direktor Turističke zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije/Foto: Nikica Puhalo
Marcel Medak, direktor Turističke zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije/Foto: Nikica Puhalo

- Nakon prikupljanja, obrade i komparacije podataka prikupljenih u prvih šest mjeseci ove godine, utvrđeno je da kvaliteta turističke ponude na području županije iznosi visokih 92/100. Cilj nam je nastaviti povezivati sve naše turističke dionike te na taj način povećati i zadovoljstvo naših gostiju, povećavati broj recenzija koji nam je najkvalitetnija promocija cijene županije, Zadovoljan gost i njegovo mišljenje o boravku u našem kraju je neprocjenjivo - rekao je direktor Turističke zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije Marcel Medak. Ovih dana je u e-savjetovanju novi Zakon o turizmu koji upravo sadržava sve odrednice projekta IQM kojeg naša destinacija BBŽ uspješno provodi već dvije godine – zaključio je direktor Medak.

Podsjećamo, Turistička zajednica Bjelovarsko-bilogorske županije u suradnji s lokalnim turističkim zajednicama sudjeluje u projektu „IQM- integralno upravljanje kvalitetom“, temeljenom na održivom razvoju i umrežavanju lokalnih dionika u turizmu. U sklopu projekta vrše se mjerenja turističkih subjekata s područja županije po različitim kategorijama što daje mogućnost usporedbe s lokalnim ali i svjetskim konkurentima, a što je ujedno i najbolji način za unaprjeđenje kvalitete poslovanja i usluga", stoji u priopćenju Turističke zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!