Fotografija: Borna Cikoja s diplomom/ Foto: IV. O.Š.
Galerija
Borna Cikoja s diplomom/ Foto: IV. O.Š.

Bjelovarčanin Borna Cikoja putuje na svjetsko prvenstvo iz engleskog jezika. "Njemu je to igra"

U početku nije bio potpuno svjestan svog uspjeha, sve dok mu u školi nisu počeli čestitati učenici i nastavnici. Tada je postao uzbuđen što će ići na put u Italiju, kaže Bornin otac Hrvoje CikojaBjelovarčanin Borna Cikoja, učenik 3.c razreda IV. osnovne škole Bjelovar ostavio je sjajan uspjeh na 10. "Hippo English Olympiad", međunarodnom natjecanju u poznavanju engleskog jezika. 

Naime, Borna je odličnim nastupom u prve dvije faze ovog natjecanja izborio svjetsko finale, na koje će otputovati s učiteljicom i mentoricom Ivanom Čoklo.

Svjetska smotra u Italiji

- Finale će se održati od 18. do 20. svibnja 2022. godine u talijanskom gradu Lido di Jesolo. Veselimo se nezaboravnom iskustvu i upoznavanju novih ljudi iz svih dijelova svijeta, ponosno je poručila mentorica Čoklo.

Borna je jedini učenik iz Bjelovarsko-bilogorske županije koji je izborio plasman na svjetsku završnicu u kategoriji "Little Hippo", a pored njega, Hrvatsku će u Italiji predstavljati još dvije učenice iz Zagreba i Rijeke. 

Mentorica Ivana Čoklo i Borna Cikoja/ Foto: IV. O.Š
Mentorica Ivana Čoklo i Borna Cikoja/ Foto: IV. O.Š

Inače, Hippo "English Without Borders" Olympiad natjecanje je koje promovira engleski jezik, a njemu se natječu učenici iz cijelog svijeta.

- Glavni cilj "Olimpijade" je stvaranje i njegovanje prijateljskih odnosa, međunarodnog razumijevanja i sportskog duha među mladim iz cijelog svijeta i to kroz engleski jezik, pored ostalog stoji u opisu ovog natjecanja.

Za njega je to sve igra

Pomalo iznenađeni, ali nadasve ponosni na uspjeh svog sina su i Bornini roditelji, Božana i Hrvoje.

- Borna ova natjecanja shvaća kao igru i to nas ponosno veseli. Ne želimo mu ni stvarati pritisak. U početku nije bio potpuno svjestan svog uspjeha, sve dok mu u školi nisu počeli čestitati učenici i nastavnici. Tada je postao uzbuđen što će ići na put u Italiju, istaknuo je Bornin otac Hrvoje Cikoja, inače poznati bjelovarski rukometni trener.

Zanimljivo je i to što Borna nema dodatne aktivnosti vezane za engleski jezik.

Hrvoje, Borna, Božana i Domagoj Cikoja/ Foto: Privatni album
Hrvoje, Borna, Božana i Domagoj Cikoja/ Foto: Privatni album

- Dobar je školi iako je krenuo godinu dana ranije. Prvi razred još uvijek je bio zaigran, ali već u drugom je ozbiljno shvatio školu i nemamo brige oko njega. Čak i zadaće piše sam. Što se engleskog jezika tiče, ne ide na neke dodatne aktivnosti, odnosno škole stranih jezika. Sve što je naučio, naučio je u školi te kroz igrice, YouTube i starijeg brata Domagoja. Iako igrice i YouTube supruga i ja nadgledamo i doziramo. Znamo ga čuti da priča na engleskom dok igra igrice, ali i tu smo oprezni. Međutim, mirni se jer čujemo po frazama da su to dječji razgovori, zaključio je Hrvoje Cikoja. 

Ovim putem još jednom čestitamo Borni i njegovoj mentorici na sjajnom uspjehu i želimo im puno sreće u Italiji.