Fotografija: Viktor Matraković sa svojom mentoricom Aleksandromk Hohnjec/Foto: Ekonomska i birotehnička škola Bjelovar
Galerija
Viktor Matraković sa svojom mentoricom Aleksandromk Hohnjec/Foto: Ekonomska i birotehnička škola Bjelovar

Viktor Matraković iz Bjelovara prvak Hrvatske u daktilografiji: "Ide na SP u Nizozemsku"

Školu su predstavljali i Ivan Ćurić koji je bio 4., Ivana Čengić je bila 23., Antonio Hrkač 28. Borna Kasunić nije ušao u ukupan poredak zbog grešaka, iako bi po rezultatu bio 4.-5, kažu iz školeBJELOVAR - Sjajne vijesti stižu iz Bjelovara, točnije iz Ekonomske i birotehničke škole Bjelovar. Naime, Viktor Matraković postao je prvak Hrvatske u daktilografiji! Osim toga, Ekonomska i birotehnička škole Bjelovar druga je u konkurenciji škola.

- U subotu se u Upravnoj školi Zagreb održalo Prvenstvo Hrvatske u daktilografiji pod nazivom "43. Dan tipkovnice". Ekonomska i birotehnička škola Bjelovar nastupila je u sastavu Viktor Matraković, Ivan Ćurić, Ivana Čengić, Antonio Hrkač i Borna Kasunić. Viktor Matraković je prvak Hrvatske u kategoriji juniora s 5414 znakova u 10 minuta (kategorija stariji od 17 godina). Time se Viktor plasirao na svjetsko prvenstvo koje će se u kolovozu održati u nizozemskom Maastrichtu, ponosno javljaju iz bjelovarske Ekonomske i birotehničke škole.

Prethodni Viktorovi uspjesi

Dodajmo, o Viktoru smo već nekoliko puta pisali. I to u prosincu 2021. godine kada je ovaj uspješan Bjelovarčanin  na međunarodnom natjecanju ZAV-100 u daktilografiji osvojio treće mjesto na svijetu. Cijeli članak možete pročitati OVDJE.

Viktor se sprema na državno natjecanje koje su u kolovozu održava u Nizozemskoj/Foto: Ekonomska i birotehnička škola Bjelovar
Viktor se sprema na državno natjecanje koje su u kolovozu održava u Nizozemskoj/Foto: Ekonomska i birotehnička škola Bjelovar

Uspjesima tu nije kraj. Viktor je u svibnju prošle godine bio sedmi na svijetu. Naime, Viktor, tada učenik 1.b razreda Ekonomske i birotehničke škole Bjelovar sudjelovao je na međunarodnom natjecanju 2021 Internet Keyboarding Competition – 19th Edition World Class Typing. U konkurenciji 153 natjecatelja starih od 13 do 16 godina s napisanih 4762 znaka uz samo pet pogrešaka u deset minuta osvojio je izvrsno sedmo mjesto. Cijeli tekst možete pročitati OVDJE.

2. mjesto u ukupnom poretku

Osim uspješnog i talentiranog Viktora, bjelovarsku Ekonomsku i birotehničku školu na posljednjem natjecanju u subotu ponosno su predstavili Ivan Ćurić koji je bio 4. u kategoriji učenika (mlađi od 17). Ivana Čengić je bila 23., Antonio Hrkač 28., a Borna Kasunić, na žalost nije ušao u ukupan poredak zbog više od 0.5% grešaka, iako bi po rezultatu bio 4.-5, kažu iz škole.

Ekonomska i birotehnička škola polučila je izvanredan uspjeh/Foto: Ekonomska i birotehnička škola Bjelovar
Ekonomska i birotehnička škola polučila je izvanredan uspjeh/Foto: Ekonomska i birotehnička škola Bjelovar

Spomenimo, Ekonomska i birotehnička škola Bjelovar je osvojila 2. mjesto u ukupnom poretku među školama.

- Nastavnica Aleksandra Hohnjec je mentorica Viktoru Matrakoviću, Ivanu Ćuriću i Borni Kasuniću, nastavnica Marija Dušek Ivani Čengić, a nastavnica Nataša Ćurković Antoniju Hrkaču. Najiskrenije čestitke našim učenicima i mentoricama, poručuje ravnatelj škole Vladimir Štefanec.

Bjelovarska Ekonomska i birotehnička škola druga je u ukupnom poretku/Foto: Ekonomska i birotehnička škola Bjelovar
Bjelovarska Ekonomska i birotehnička škola druga je u ukupnom poretku/Foto: Ekonomska i birotehnička škola Bjelovar