Fotografija: Nova osnovna škola gradit će se na sjeveru Bjelovara/Foto: Grad Bjelovar
Galerija
Nova osnovna škola gradit će se na sjeveru Bjelovara/Foto: Grad Bjelovar

Bjelovar bespovratno dobiva 19,2 milijuna eura za novu osnovnu školu

"Plan je da već ove godine krenemo graditi novu školu da svi naši učenici u Bjelovaru idu u jednu smjenu. To je europski standard, olakšati će život i učenicima i učiteljima i roditeljima", poručio je HrebakMinistarstvo znanosti, obrazovanja i mladih službeno je obavijestio danas vodstvo Grada Bjelovara kako su steli pravo na gotovo 20 milijuna bespovratnih eura za projekt izgradnje nove osnovne škole. Novac je osiguran putem Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, a škola će se graditi na sjeveru Bjelovara.  

Kako saznaje MojPortal.hr, škola bi trebala imati kapacitet za do 700 učenika, a predviđeno je da bi je u početku pohađalo oko 550 učenika. 

S izgradnjom nove škole riješio bi se problem dvosmjenskih nastava u ostalim bjelovarskim školama, odnosno sve bi škole tada mogle organizirati jednosmjensku nastavu, a to već neko vrijeme priželjkuju i učitelji i učenici i roditelji. 

U sklopu nove škole bila bi izgrađena i nova školska sportska dvorana, kao i vanjsko igralište. 

Gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak/Foto: Goran Mehkek/CROPIX
Gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak/Foto: Goran Mehkek/CROPIX

- Ovo je sjajna vijest, generacije učenika su to čekale. Već ove godine, nakon potrage za izvođačima, plan je da krenemo graditi novu školu na sjeveru grada vrijednu 19,2 milijuna eura da svi naši učenici u Bjelovaru idu u jednu smjenu. To je europski standard, olakšat će i učenicima, učiteljima i roditeljima. Sad taj europski standard imamo u Bjelovaru! - poručio je gradonačelnik Dario Hrebak putem izjave koju je poslao medijima.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!